FIetsen op de piste voor het goede doel

In het najaar van 2009 nam Grinta! het initatief om voor het eerst Cycling For Life te organiseren. De bedoeling was om een dag lang te fietsen voor het goede doel... op de wielerbaan. De overdekte wielerpiste van het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx in Gent bleek de ideale uitvalsbasis. Van bij aanvang kon Grinta! rekenen op de medewerking van Cycling Vlaanderen en Sport Vlaanderen

Tot en met 2011 ging de opbrengst van Cycling For Life steevast naar het goede doel dat gerelateerd was aan de nationale actie Music For Life. Vanaf 2012 werd gefietst ten voordele van de projecten van Vélo Afrique. Ook Telenet stapte in 2011 mee als partner in onze fietshappening. En 'happening': dat kan je letterlijk nemen want jong en oud, beginneling en gevorderde, komt jaarlijks fietsen op de piste. Cycling For Life: da's ambiance, 12 uur lang!

Cycling For Life lééft en brengt steeds een flink bedrag op. Op zondag 11 december 2016 zijn we toe aan de achtste editie. Cycling For Life is een klassieker geworden!