Trainen op vermogen voor beginners

07.02.2016
Trainen op vermogen voor beginners

Steeds meer mensen schaffen een handige thuistrainer aan. De een heeft nog meer mogelijkheden dan de ander. De Wahoo Fitness KICKR is een product dat vaak wordt ingezet voor vermogenstrainingen.


Lees meer...

Op de Stelvio tegen diabetes
14 november 2012

Geen betere dag dan Wereld Diabetes Dag om ‘Passo dello Stelvio’ voor te stellen. In het weekend van 15 juni 2013 zullen wielerliefhebbers immers de kans krijgen om de beroemde Stelvio te beklimmen ten voordele van de strijd tegen diabetes.

De legendarische col in het Italiaanse Bormio werd zestig jaar geleden voor het eerst opgenomen in het parcours van de Giro d’Italia, en was sindsdien meer dan eens scherprechter. De illustere Fausto Coppi was de eerste die in koers de top bereikte. In 2012 was die eer weggelegd voor de Belg Thomas De Gendt, die er een podiumplaats in het algemene klassement aan overhield.

In het weekend van donderdag 13 tot en met zondag 16 juni kan ook jij genieten van unieke fietservaringen op en rond de Stelvio, met als hoogtepunt een massabeklimming van de bergpas met zijn 40 haarspeldbochten. Tegelijkertijd steun jeMet een hoogte van 2578 meter is de Stelvio niet alleen een van de hoogste, maar meteen ook een van de mooiste Europese bergpassen, op slechts 890 kilometer van Brussel.

Vlaams Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen heeft het peterschap van Passo dello Stelvio op zich genomen Samen met wereldkampioen Philippe Gilbert en Marc Herremans zet hij zijn schouders onder het initiatief.

Het volledige programma vind je op www.passodellostelvio.be. Inschrijven kan via dezelfde website. (GB)

Terug naar lijst