Cortina is op 16 juli decor van Wilier Trophy Cortina

14.01.2017
Cortina is op 16 juli decor van Wilier Trophy Cortina

Cortina d'Ampezzo maakt zich op voor toestroom van mountainbikers


Lees meer...

Bergen verzetten voor het goede doel
31 januari 2013

Dit jaar zullen er weer bergen beklommen worden ten voordele van liefdadigheidsacties. Onder andere op de Galibier en de Stelvio vinden sportievelingen een uitdaging waarmee ze tevens een goed doel sponsoren.

Op 15 juni kan je samen met heel wat anderen vanuit het Italiaanse Bormio de Passo dello Stelvio (2.758m) beklimmen ten voordele van de strijd tegen diabetes. Vlaams Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen zet als peter zijn schouders onder het project dat toepasselijk Passo Dello Stelvio gedoopt werd. Hij krijgt daarbij het gezelschap van niemand minder dan wereldkampioen Philippe Gilbert en Marc Herremans. Er zijn al 1.500 fietsers ingeschreven, wat wil zeggen dat nog 1.000 sportievelingen zich kunnen inschrijven vooraleer de deelnemerslimiet bereikt is.

In Frankrijk zal de mythische Col du Galibier voor het derde jaar op rij het decor zijn van Climbing For Life. Op zaterdag 31 augustus 2013 zullen fietsers en voor het eerst ook lopers proberen om de top op 2.645 meter hoogte te bereiken. De opbrengst zal gaan naar onderzoek naar longaandoeningen zoals astma en mucoviscidose.

Beide evenementen worden omkaderd door tal van sportieve en extrasportieve activiteiten. De volledige programma’s van Passo Dello Stelvio en Climbing For Life vind je op respectievelijk www.passodellostelvio.be en www.climbingforlife.be. (GB)

Terug naar lijst