Cortina is op 16 juli decor van Wilier Trophy Cortina

14.01.2017
Cortina is op 16 juli decor van Wilier Trophy Cortina

Cortina d'Ampezzo maakt zich op voor toestroom van mountainbikers


Lees meer...

Britse wielerclub schenkt fiets aan 89-jarige
18 april 2017

Een Britse wielerclub heeft zich van de beste kant laten zien. De wielertoeristen uit het graafschap Hertfordshire hebben een vouwfiets geschonken aan een 89-jarige dame, wier fiets afgelopen maand werd gestolen bij een supermarkt. “Ik mag hem gebruiken zolang als ik wil”, jubelt Mary Hampton tegenover de BBC.

De dame fietst al sinds haar vijfde. De laatste jaren rijdt ze gemiddeld twee keer per week naar de vijf kilometer verderop gelegen supermarkt. Daar haalt ze haar boodschappen. Afgelopen maand vergat ze haar fiets op slot te zetten. “Heel stom van me. Voor zover ik weet heb ik de fiets daarvoor altijd vast gezet”, zegt ze. “Het was een hele oude fiets die ik al tientallen jaren had. Ik had nooit gedacht dat iemand deze zou willen stelen.”

De sportieve fietsers van Berkhamsted Cycling Club hoorden het verhaal aan en kwamen in actie. Zij regelden een vouwfiets. Andere weldoeners doneerden geld, zodat Hampton een boodschappenmand en een slot kon kopen. “Ik heb nu een stevig slot. Zo’n grote heb ik nog nooit gezien.”

Terug naar lijst