Wat is Grinta!?

Grinta! is een tweemaandelijks tijdschrift voor de actieve fietser dat in mei 2007 het levenslicht zag in Vlaanderen en op korte tijd een sterke positie op de magazinemarkt heeft veroverd. In het najaar van 2011 zette Grinta! ook de stap naar Nederland. 

De 'actieve fietser' waarop Grinta! zich richt, wordt ruim geïnterpreteerd. Hoewel de klemtoon op de sportieve wielertoerist ligt, komen ook de recreatieve fietser, de mountainbiker en de doorgewinterde prof aan bod. 

Wist je dat 'grinta' Italiaans is voor 'lef, doorzettingsvermogen, durf, karakter'? Ons magazine had geen betere naam kunnen kiezen. Grinta! wil zich immers als een magazine met ballen profileren! 

Je hoort het wel vaker: magazines die op zoek zijn naar 'de andere insteek'. Welnu, Grinta! denkt die in handen te hebben door een fijne mix van materiaalnieuws, leesverhalen en human interest te serveren. Het inhoudelijke aanbod is echt heel divers. Iedereen vindt er zijn gading in. Verhalen van fietsreizen, fiets- en materiaaltesten, interviews met bekende en minder bekende mensen, fietsroutes ver weg en dichtbij, ... Je leest het in Grinta!.

Maar Grinta! is véél meer dan alleen maar het magazine. Ook op andere fronten is Grinta! actief. Zo krijg je van ons het nieuws heet van de naald en kan je doen en laten van het fietswereldje volgen via deze website, via onze nieuwsbrief en de sociale netwerksite Facebook. Lees ook onze tweets op Twitter. Daarnaast verschijnen er ook regelmatig nieuwe filmpjes op Grinta! TV, ons eigen YouTube-kanaal.

Grinta! organiseert ook jaarlijks tal van events. Zo is er Cycling For Life, onze actie voor het goede doel. En niet te vergeten de Grinta! Challenge-La Tournay, een fietstocht doorheen één van de mooiste streken van ons land. Verder vind je ons met ons promoteam op de belangrijkste fietsevents in België en Nederland en zijn we jaarlijks van de partij op Velofollies en Bike MOTION Benelux.