Laatste artikels

Dossiers

Getest

100% Getest: Stevens Super Prestige Disc
13/11/2017 - Bart De Schampheleire

100% Getest: Stevens Super Prestige Disc

Als Stevens straks op 1 januari Mathieu Van der Poel naar concurrent Canyon ziet overstappen, zullen de crossfietsen van de Hamburgse fietsconstructeur zichzelf moeten bewijzen bij het veldritminnend publiek. Grinta! trok met de Stevens Super Prestige Disc naar het Super Prestige parcours van Ruddervoorde om klimmend en dalend, slalommend rond paaltjes en zoevend door het zand uit te vogelen of de Super Prestige Disc de klus zal klaren.

Laatste blogartikels

Der Lokomotiv raast door Lombardije
  • 566
27/10/2017 - Bart De Keyser

Der Lokomotiv raast door Lombardije

Wat de Groten fietsen, dat fiets ik – Bart der Lokomotiv – ook. Dit jaar op het programma: de vijf grote klassiekers. De Ronde van Vlaanderen, Paris-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik, die zitten al in de benen. Milaan-San Remo rijd ik nog, in de eerste lentezon van 2018. Aan de beurt op 8 oktober 2017: de Ronde van Lombardije voor wielertoeristen. Compagnon voor Como is Pascal Moser. Pascal (Déotte) kreeg die bijnaam omdat hij graag een groot verzet draait, net als Moser. (Kwatongen beweren bovendien dat hij een grotere womaniser is dan de doorsnee Italiaan. Al zijn dat uiteraard roddels.)

De Euro Cycling XP in acht gangen
  • 578
25/10/2017 - Steven Verniers

De Euro Cycling XP in acht gangen

In Vlaanderen is de Kortrijkse fietsbeurs Velofollies inmiddels een vaste waarde, net zoals de Bike Motion in Utrecht voor veel sportieve fietsende Nederlanders een begrip is. Die laatste beurs opteerde evenwel voor een nieuwe datum waardoor in het najaar ruimte vrij kwam voor een nieuwe fietsbeurs. Stephan Räkers dichtte half oktober het gat in de beurshallen van het MECC in Maastricht. Euro Cycling XP, werd het kindje gedoopt. Met “XP” van “Expo”, maar ook van “Experience”. Naast de klassieke ingrediënten willen ze er duidelijk inzetten op fietsbeleving. En dus ging Grinta! fietsen met de dames van Lotto Soudal om nadien aan te schuiven aan de kooktruck van Lotto-kok Carol De Dobbelaere. Een geslaagd recept vol beleving, zo bleek. Met maar liefst acht gangen vol “experience”.