Laatste artikels

Blog

Blog Lumberjack Ride 2019: bijltjesdag in de Limburgse Kempen
07/01/2020 - Bart Vandermaelen

Lumberjack Ride 2019: bijltjesdag in de Limburgse Kempen

Ben je niet vies van een flinke portie offroad actie? Dan heb je misschien al van de Lumberjack Ride gehoord. De graveltocht was dit jaar aan zijn derde editie toe en lokt tussen kerst en nieuw traditiegetrouw een paar honderd grindliefhebbers naar Limburg. Op het feestmenu: 60 of 120 prachtige kilometers kriskras doorheen het Nationaal Park Hoge Kempen. Onze man haalde z’n gravelfiets van stal, z’n houthakkershemd uit de kast en gaf Zutendaal als bestemming in op de gps.

Blog Zone 50
30/12/2019 - Luc Verdoodt

Zone 50

Sportieve fietsers denken in cijfertjes. Net als de profs – hun voorbeelden - registreren ze niet alleen de afgelegde afstanden en de bereikte snelheden, maar steeds vaker ook hun calorie inname en het geproduceerde wattage. Fietsen is verworden tot het verzamelen van data: wat niet op Strava staat, is nooit gebeurd. Sinds blogger Luc onlangs Abraham tegenkwam, valt het hem op dat er nog een vijfde numerieke variabele aan belang wint, namelijk de leeftijd.

Getest

100% Getest: BH G8 Disc 7.0
18/01/2020 - Redactie

100% Getest: BH G8 Disc 7.0

Omdat je het allemaal niet ingewikkelder moet maken dan nodig, is de BH G8 de opvolger van de … G7. Aan het DNA werd niet gesleuteld zodat de G8 nog altijd een allround inzetbare machine moet zijn, maar de Spanjaarden scherpten het platform wel op een aantal cruciale puntjes bij. Dat volstond om de fiets hoog te doen eindigen in de eindafrekening van de Racefiets van het Jaar 2020 verkiezing, maar was net niet goed genoeg om de BH G8 Disc 7.0 op het podium te hijsen.

100% Getest: Giant Propel Advanced Pro 1 Disc
08/01/2020 - Redactie

100% Getest: Giant Propel Advanced Pro 1 Disc

2020 mag dan al het seizoen zijn waarin de grote merken vooral vernieuwe allround racefietsen voorstellen, de pure aeroracers hebben de voorbije seizoenen als zoete broodjes verkocht en zullen het straatbeeld nog een poos kleuren. De Giant Propel Advanced Pro 1 Disc is ongetwijfeld één van de meest aerodynamisch verfijnde bolides van het moment en ook wat de looks betreft is er unanimiteit: wat is dit een verbluffend mooie machine.