Continental adopteert opgeknapte mountainbikeroute

Continental adopteert de mountainbikeroute Austerlitz van Staatsbosbeheer in het Nederlandse Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. De bandenfabrikant levert een financiële bijdrage voor het onderhoud in de komende drie jaar. De mountainbikeroute is afgelopen zaterdag geopend.

10/10/2017 - Tekst: Redactie // Foto's: Continental

Continental wil met de adoptie van de route de fietsbeleving en het behoud van de natuur bevorderen. “Fietsbeleving is een van onze pijlers. Door het adopteren van deze mountainbikeroute bieden wij onze gebruikers de mogelijkheid om de producten zelf te ervaren”, aldus Team Manager Silke Smit-Brouwer van Continental Banden Groep B.V in een persbericht.

De 15,3 kilometer lange mountainbikeroute Austerlitz is opgeknapt en uitgebreid met 4 kilometer. Het is zo aangelegd dat de natuur en andere gebruikers van het bos er zo min mogelijk hinder van ondervinden. Voor Staatsbosbeheer is dat een belangrijk punt. Die partij zet zich in voor natuurbeheer en wil dat iedereen op zijn of haar manier van de natuur kan genieten.

Voor mountainbikers op de Utrechtse Heuvelrug is het verplicht om een (betaald) vignet zichtbaar bij zich te hebben. De opbrengsten hiervan worden ook gebruikt voor onderhoud van de routes. Zo zijn het niet alleen partijen als Continental, maar ook de gebruikers die een kleine bijdrage leveren aan hun eigen route.

Tags:

Gerelateerde artikels

nieuws Grinta! store van de week: Van Eyck Sport uit Sint-Pauwels
17/03/2018 - Redactie

Grinta! store van de week: Van Eyck Sport uit Sint-Pauwels

Van Eyck Sport Sint-Pauwels is de jongste telg van de bekende fietsenzaak met hoofdzetel in Aalst. Sinds april 2014 vult de winkel een blinde vlek op die Van Eyck nog had in het Waasland en een deel van de provincie Antwerpen. Enkele medewerkers verhuisden van de andere filialen naar Sint-Pauwels zodat de professionele dienstverlening waarvoor Van Eyck bekend staat onmiddellijk kon worden aangeboden. Bovendien krijgen de medewerkers en fietsherstellers regelmatig bijscholing, zodat ze op de hoogte blijven van de recentste ontwikkelingen.