Strijd voor de Belgische titel op Zwift

Er ooit van gedroomd om met de Belgische kampioenstrui om je schouders te rijden? Het is mogelijk! Virtueel althans. Op zaterdag 24 februari (10.45 uur) vindt het Zwift Belgisch Kampioenschap plaats.

10/02/2018 - Tekst: Redactie // Foto's: Zwift

Er zijn twee groepen: mannen (A Groep) en vrouwen (B Groep). Beide categorieën rijden op het parkoers Watopia Volcano Climb. Waar de mannen drie ronden van 22,8 kilometer rijden, leggen de vrouwen er twee af. De totale afstand bij de mannen is 68,4 kilometer, bij de vrouwen is dat 45,6 kilometer.

De wedstrijd begint vanaf de start. Je tracht bij de leiders te blijven of je rijdt je eigen tempo tot aan de finish. De winnaar bij zowel de mannen als vrouwen zullen gekroond worden tot nationaal kampioen. De te winnen prijs is een virtuele kampioenstrui die je een jaar lang mag dragen.

Wedstrijdvoorwaarden

  • Deelnemers moeten een hartslagband dragen wanneer ze kans willen maken op de overwinning
  • Zpower rijders kunnen geen aanspraak maken op de overwinning
  • Rijders die gemiddeld meer dan 5w/kg halen zullen een auto DQ krijgen. Zij kunnen dit rechtzetten wanneer ze vergelijkbare data kunnen aanleveren (gecontroleerd door Zada)
  • Strava data moeten openbaar zijn (niet privé of verborgen)
  • Rijders moeten geregistreerd zijn op www.zwiftpower.com
  • Bij deelname aan dit evenement ga je akkoord met de ‘terms and conditions’

Tags:

Gerelateerde artikels

nieuws Grinta! store van de week: Van Eyck Sport uit Sint-Pauwels
17/03/2018 - Redactie

Grinta! store van de week: Van Eyck Sport uit Sint-Pauwels

Van Eyck Sport Sint-Pauwels is de jongste telg van de bekende fietsenzaak met hoofdzetel in Aalst. Sinds april 2014 vult de winkel een blinde vlek op die Van Eyck nog had in het Waasland en een deel van de provincie Antwerpen. Enkele medewerkers verhuisden van de andere filialen naar Sint-Pauwels zodat de professionele dienstverlening waarvoor Van Eyck bekend staat onmiddellijk kon worden aangeboden. Bovendien krijgen de medewerkers en fietsherstellers regelmatig bijscholing, zodat ze op de hoogte blijven van de recentste ontwikkelingen.

nieuws Vandaag in de Tour: dynamiet in de Pyreneeën
25/07/2018 - Frederik Backelandt

Vandaag in de Tour: dynamiet in de Pyreneeën

De zeventiende Touretappe wordt voor het peloton een korte maar explosieve confrontatie met de Pyreneeënreuzen. Slechts 65 (!) km wordt er vandaag gekoerst, tussen Bagnères-de-Luchon en de top van de Col du Portet. Hier vind je het fotoverslag van onze verkenning van de korste Touretappe over drie Pyreneeëncols… Het volledige verslag lees en bekijk je in het Tourkrantje dat gratis bij de zomereditie van Grinta! zit.