'Trainingsbeest' Chris Froome levert geen half werk...

Chris Froome is het nieuwe kalenderjaar met in ieder geval één goed voornemen begonnen: meer openheid geven. De Brit is in navolging van vele profs nu ook actief op Strava. En dat zullen zijn volgers op het trainingsplatform weten ook…

10/01/2018 - Tekst: Redactie // Foto's: Team Sky

Onnoemelijk veel wielrenners, profs en niet-profs, hebben een account op Strava. Viervoudig Tour-winnaar Chris Froome hield zich er koest. Tot de jaarwisseling. Sinds begin januari heeft hij een account op Strava en fietste hij al heel wat kilometers bijeen. In de eerste week zat hij dagelijks op het zadel en liep de teller op tot meer dan 1.000 kilometer (bijna 32 uur, ruim 14.000 hoogtemeters).

Op Nieuwjaarsdag zat hij niet met familie aan tafel, maar haspelde hij een intervalsessie van 157 kilometer af in Zuid-Afrika. Een dag later zagen we hem een duurtraining van ruim 6 uur en bijna 200 kilometer afwerken. Tussendoor wisselde hij nog van fiets (wegfiets, tijdritfiets en mountainbike). Ook al trekken donkere wolken samen boven Froome, de renner zelf lijkt er niet minder gretig om te zijn.

Tags:

Gerelateerde artikels

nieuws Voordracht 'Testosteron in het peloton'
21/02/2018 - Bart De Schampheleire

Voordracht 'Testosteron in het peloton'

Op 8 maart brengen Dirk Draulans en Marc Peeters in het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde het avondvullend programma 'Testosteron in het peloton'. Marc Peeters (die vanuit fietsongeval.be de rubriek 'Juridisch' in Grinta! verzorgt) bouwt de bruggetjes tussen de vijf hoofdstukken waarin Knack-journalist, bioloog en TV-gezicht Dirk Draulans op zoek gaat naar de parallellen tussen een peloton fietsers en het dierenrijk.