Bizar: Rus fietst door kuil, valt en wordt beboet omdat hij weg beschadigd achterlaat

Raar maar waar: een fietser uit Rusland die gewond raakte nadat hij door een gat in de weg was gefietst, heeft een boete gekregen. Waarom? Hij zou het wegdek beschadigd hebben achtergelaten…

13/04/2018 - Tekst: Redactie // Foto's: YouTube

De onfortuinlijke fietser viel in november vorig jaar van zijn fiets. Dat gebeurde in Penza, op een paar honderd kilometer ten zuidoosten van Moskou. Andrei Chikin, de fietser, zag het gat niet, omdat het bedekt was met een laagje sneeuw. De valpartij veroorzaakte nogal wat schade aan z’n fiets.

Omdat het behoorlijk koud was besloot de Rus om niet al te lang te wachten. Met een paar getuigen maakte hij verslag van de gebeurtenis. Daar ging hij later mee naar de lokale overheid om zijn verhaal te doen.

In plaats van steun kreeg hij van de politie een boete thuisgestuurd van 800 roebels (omgerekend iets meer dan 10 euro). Chikin zou de verkeersregels hebben overtreden door met zijn fiets te vertrekken en de weg beschadigd achter te laten.

Chikin ging in beroep tegen de geldboete en stelde dat hij geen gevaar had gecreëerd of het verkeer had gehinderd. Hij benadrukte tevens dat er geen wegenwerken in de buurt van de kuil plaats hadden gehad, en dat die er eigenlijk wel hadden moeten zijn. Niet hij had de weg beschadigd.

Inmiddels kreeg de Rus te horen dat hij de bon mag verscheuren ‘vanwege de nietigheid van de zaak’. Het gat in de weg zou inmiddels gerepareerd zijn, zo schrijft een lokale krant.

Tags:

Gerelateerde artikels

nieuws Tweede Euro Cycling XP belooft nog meer beleving
27/09/2018 - Redactie

Tweede Euro Cycling XP belooft nog meer beleving

Van 19 tot 21 oktober vindt in het MECC in Maastricht de tweede editie van de Euro Cycling XP plaats. Die XP staat voor 'Experience' en dit jaar wil organisator Stephan Räkers nog meer de nadruk leggen op de fietsbeleving. Het programma staat dan ook bol van de fietstochten, quizzen en workshops waarbij ook Grinta! zijn deel van het kopwerk doet. Elke dag zal Grinta! twee theoretische en twee praktische cursussen bochten- en daaltechniek verzorgen.