'Boonen-mania' bereikt hoogtepunt

Ruim de helft van de Grinta!-lezers gelooft in een vijfde kassei.

08/04/2017

Pakt Tom Boonen wel of geen vijfde kassei? Het is de vraag die iedere wielersupporter in Vlaanderen de afgelopen dagen heeft beziggehouden. De online lezers van Grinta! zien het in ieder geval positief in: 53 procent ziet de afscheid nemende Boonen een recordwinnaar van ‘De Hel van het Noorden’ worden. 30 procent acht het een brug te ver, de rest is in twijfel.

De gekte rond Boonen bereikt ondertussen een climax. Op websites waar tweedehandsartikelen worden aangeboden, is een levendige handel ontstaan in Boonen-parafernalia. Fans bieden er onder meer strips, shirts, boeken en drinkbussen aan. Op Kapaza wordt voor 1.440 euro een schilderij van een sprintende Boonen aangeboden, op Ebay zijn oude krantenknipsels in de etalage gezet. Voor een paar euro ben je al eigenaar.

De renner zelf vindt de Boonen-mania bijzonder. Tegelijkertijd kijkt hij uit naar de dag van maandag, als het rennersbestaan er echt op zit. Bang dat hij in een donker gat tuimelt, is hij niet, zo laat hij aan Het Laatste Nieuws weten. “Ik ga proberen deze zomer eens wat op mijn gemak te zijn. Een paar vakantietjes doen. En voor de rest niet te veel plannen. Tot eind april staat de agenda nog behoorlijk vol. Nadien blijft hij relatief leeg.”

Tags:

Gerelateerde artikels