Britse vrouwenploeg schakelt hulp van gulle fans in

Trek-Drops hoopt op gulle wielerfans. De vrouwenploeg kan niet anders, nadat de nieuwe co-sponsor afgelopen vrijdag afhaakte. Met crowdfunding moet een gat gedicht worden van 250.000 pond. Wie helpt de enige Britse vrouwenploeg verder?

01/11/2018 - Tekst: Redactie // Foto's: Trek Bikes

Het zit de managers achter het team niet bepaald mee. Eerder dit jaar liet Trek weten de ploeg te verlaten en de schouders onder een nieuwe Women’s WorldTour-formatie te zetten. Drops zat niet bij de pakken neer en ging op zoek naar een nieuwe sponsor om het voortbestaan te waarborgen. De bedoeling was om de naam van de nieuwe co-partner deze week bekend te maken, zo laat het team weten.

Jammer genoeg voor de equipe is de nieuwe geldschieter afgehaakt. De Britten moeten dus op zoek naar een andere sponsor. En daarbij schakelt het de hulp van wielerfans in. Via crowdfunding hoopt het team geld binnen te harken. “We zijn er nooit voorstander van geweest om het zo aan te pakken, maar we geloven nu dat het de enige manier is om zo veel mogelijk van onze twaalf rensters en de overige stafleden te kunnen behouden”, laat de ploeg weten.

Inmiddels zijn de eerste paar duizend euro binnen. Er is echter nog een lange weg te gaan. In de crowdfundingcampagne heeft de wielerploeg elf mogelijkheden (met verschillende tegenprestaties) opgenomen. Op de website wordt de crowdfundingsactie toegelicht.

Eerder al succes met crowdfunding

Crowdfunding op het hoogste niveau van de wielersport is niet nieuw. Manager Jonathan Vaughters startte afgelopen jaar een crowdfundingactie om het toenmalige Cannondale-Drapac van een ondergang te redden. Die campagne sloeg al snel aan. Uiteindelijk zou EF Education First aan boord stappen als reddende engel.

Tags:

Gerelateerde artikels

Productnieuws Oliver Naesen rijdt straks op een stalen Merckx Parijs binnen
28/07/2019 - Bart De Schampheleire

Oliver Naesen rijdt straks op een stalen Merckx Parijs binnen

Belgian Cycling Factory – de nieuwe eigenaar van Eddy Merckx – had al meteen bij de overname van het merk plannen om opnieuw stalen fietsen in het Eddy Merckx gamma op te nemen. Ondertussen is de promofolder klaar, het gamma staat op punt en door Naesen op een stalen Eddy Merckx Corsa naar Parijs te laten vlammen wil Belgian Cycling Factory het officieuze startschot geven van een nieuw stalen tijdperk.