Britse vrouwenploeg schakelt hulp van gulle fans in

Trek-Drops hoopt op gulle wielerfans. De vrouwenploeg kan niet anders, nadat de nieuwe co-sponsor afgelopen vrijdag afhaakte. Met crowdfunding moet een gat gedicht worden van 250.000 pond. Wie helpt de enige Britse vrouwenploeg verder?

01/11/2018 - Tekst: Redactie // Foto's: Trek Bikes

Het zit de managers achter het team niet bepaald mee. Eerder dit jaar liet Trek weten de ploeg te verlaten en de schouders onder een nieuwe Women’s WorldTour-formatie te zetten. Drops zat niet bij de pakken neer en ging op zoek naar een nieuwe sponsor om het voortbestaan te waarborgen. De bedoeling was om de naam van de nieuwe co-partner deze week bekend te maken, zo laat het team weten.

Jammer genoeg voor de equipe is de nieuwe geldschieter afgehaakt. De Britten moeten dus op zoek naar een andere sponsor. En daarbij schakelt het de hulp van wielerfans in. Via crowdfunding hoopt het team geld binnen te harken. “We zijn er nooit voorstander van geweest om het zo aan te pakken, maar we geloven nu dat het de enige manier is om zo veel mogelijk van onze twaalf rensters en de overige stafleden te kunnen behouden”, laat de ploeg weten.

Inmiddels zijn de eerste paar duizend euro binnen. Er is echter nog een lange weg te gaan. In de crowdfundingcampagne heeft de wielerploeg elf mogelijkheden (met verschillende tegenprestaties) opgenomen. Op de website wordt de crowdfundingsactie toegelicht.

Eerder al succes met crowdfunding

Crowdfunding op het hoogste niveau van de wielersport is niet nieuw. Manager Jonathan Vaughters startte afgelopen jaar een crowdfundingactie om het toenmalige Cannondale-Drapac van een ondergang te redden. Die campagne sloeg al snel aan. Uiteindelijk zou EF Education First aan boord stappen als reddende engel.

Tags:

Gerelateerde artikels

nieuws Dit is de Grinta! store van deze week: Minne Sport
17/02/2019 - Redactie

Dit is de Grinta! store van deze week: Minne Sport

Bij Minne Sport in Ieper staat men voor een persoonlijk aanpak en advies op maat. En dat loont, want Minne Sport werd verkozen tot 'Tweewielerwinkel van het jaar 2018'! Elk type fietser wordt in zijn of haar zoektocht stap voor stap begeleid. Iedereen die bij Minne Sport een fiets koopt wordt eerst gemeten – een zogenaamde 'bikefit' – waardoor de fiets je als gegoten zit. Bovendien kun je alle fietsen testen op een afgesloten testparcours.

nieuws Giant Tour Ride 2019: Giant-peloton trekt vanuit Nederland naar Tourstad Brussel
28/06/2019 - Redactie

Giant Tour Ride 2019: Giant-peloton trekt vanuit Nederland naar Tourstad Brussel

Giant zorgt met haar Tour Ride 2019 voor dé sportieve opmaat naar de Tour de France. Daags voor de Grand Départ stapt een peloton van ruim twintig fanatiekelingen bij het kantoor van Giant in Lelystad op de fiets om vervolgens circa driehonderd kilometer naar het zuiden te trappen. In finishplaats Brussel is er een Meet & Greet met het CCC Team. Ook deelnemen? Marianne Vos en Laurens ten Dam verloten komend weekend de laatste twee starttickets.