Cancellara gaat op BMC rijden

Nee, Fabian Cancellara plant geen comeback als profrenner. De Beer van Bern is in zijn tweede loopbaan gewoon lekker druk bezig met postjes combineren.

01/11/2018 - Tekst: Bart De Schampheleire // Foto's: Gore Bike Wear / Tobias Stampfli

Cancellara werd op de Eurobike van 2017 al door Gore Bikewear als ambassadeur van het sportkledingmerk voorgesteld en recent voerde ook de Zwitserse bandenfabrikant Ere Research Spartacus op als ambassadeur. Na zijn actieve loopbaan bleef Cancellara op Trek fietsen rijden, maar die belanden nu dus op anibis.ch (de Zwitserse versie van Tweedehands.be en Marktplaats.nl) want Der Fabian is sinds 1 november BMC-ambassadeur. “Ik woon op minder dan dertig kilometer van het BMC hoofdkantoor en was altijd al onder de indruk van de innovaties en het design van de BMC fietsen. En aangezien we allebei Zwitsers zijn, delen we dezelfde waarden en ideeën”, aldus Cancellara die met de samenwerking BMC ook aan zijn Chasing Cancellara evenementen koppelt. BMC CEO David Zurcher is blij met de komst van Cancellara. “Een renner als Fabian is een absolute meerwaarde voor ons merk. We hebben altijd al veel belang gehecht aan de feedback van de beste renners ter wereld, maar Cancellara is er eentje die zo veel ervaring heeft dat we ongetwijfeld op vlak van productontwikkeling veel aan hem zullen hebben. Daarenboven is hij een grote persoonlijkheid die het merk BMC mee vooruit zal stuwen.”

Tags:

Gerelateerde artikels

nieuws Dit lees je in Grinta! 72
27/02/2019 - Bart De Schampheleire

Dit lees je in Grinta! 72

Deze keer geen bijlagen, maar een superdikke Grinta! waarin we focussen op drie grote thema’s. Voor het dossier ‘Made in Belgium’ gingen we langs bij de Belgische bedrijven die aan de top meedraaien in de fietsbranche, we komen ruim terug op de verkiezing ‘Racefiets van het Jaar – Powered by Grinta!’ en in het dossier ‘De Velomaker’ kijken we hoe de fietswereld momenteel in mekaar zit. Alles samen goed voor 172 pagina’s informatie en inspiratie zoals u het van ons gewend bent.