Climbing For Life: klimmen voor het leven

Dit jaar wordt Climbing For Life voor de achtste keer op rij gehouden. Het event biedt een mooi evenwicht tussen sportief fietsen en fondsenwerving voor het goede doel.

15/01/2019 - Tekst: Redactie // Foto's: Sportograf

Iedereen die houdt van fietsen, klimmen, adembenemende panorama’s en een onvergetelijke groepssfeer zal zich thuis voelen bij Climbing For Life. Elk jaar tracht de organisatie unieke tochten uit te zetten met daarin een of meerdere bekende cols. Ditmaal slaat Climbing For Life voor de driedaagse haar tenten op in de Vogezen, de ‘echte’ die het dichtst bij huis zijn gelegen.

Op donderdag 29 augustus begint het spektakel met het onthaal van de deelnemers. Later op de dag zijn er vrije tochten. Op vrijdag 30 augustus wordt er gefietst vanuit Belfort. Er zijn ritten van 60, 90 en 120 kilometer. Ook op zaterdag 31 augustus zijn er tochten (Champagney): 40, 75 en 130 kilometer. Er is een heerlijke pasta party voorzien om bij te komen van de apotheose van de trip: de beklimming van (een) prachtige col(s).

Met Climbing For Life wordt geld ingezameld voor het goede doel. De middelen zijn bedoeld ter ondersteuning van projecten rond astma, mucoviscidose en andere longaandoeningen.

Tags:

Gerelateerde artikels

nieuws Zet Tom Boonen fietswereld op z’n kop met nieuwe versnellingstechnologie?
14/08/2020 - Redactie

Zet Tom Boonen fietswereld op z’n kop met nieuwe versnellingstechnologie?

Rijden we binnenkort met nieuwe versnellingssystemen op onze (koers)fietsen? Wel als het aan Classified Cycling ligt. Het bedrijf heeft innovatieve technologie geïntroduceerd. Tom Boonen gelooft in de kracht en is een van de investeerders. “Ik kan me zeker drie koeren voor de geest halen waarin ik hoogstwaarschijnlijk had meegedaan voor de winst als ik dit systeem had gehad”, vertelt hij aan Grinta!.