De ‘Big Cock Ride’: misschien wel de meest bijzondere route ooit?

Als je het parcours bekijkt, frons je wellicht de wenkbrauwen. Want een fietsroute in de vorm van een penis, dat is niet iets wat we elke dagen tegenkomen. Toch? In Nieuw-Zeeland is de route echter een hit. Op zaterdag 29 september rijden veel fietsers deze ronde waarmee ze aandacht vragen voor prostaatkanker.

13/09/2018 - Tekst: Redactie // Foto's: Carl Wells/ Strava

In Nieuw-Zeeland is de route inmiddels omgedoopt tot ‘Big Cock Ride’. Hij is ongeveer 30 kilometer lang en in korte tijd berucht geworden in het land. Vooral vanwege de ongebruikelijke vorm die hij heeft. Bekijk de route maar eens op de landkaart (de linker van de twee afbeeldingen hieronder)…

De ronde is een creatie van Carl Wells. Hij is niet alleen een fanatieke fietser, maar ook een zogeheten Strava-kunstenaar. Wells stippelt met Strava routes uit die ingetekend op de plattegrond opvallende afbeeldingen laten zien. Vaak zeer aansprekend, soms ook ietwat controversieel.

Wells bedacht de ‘Big Cock Ride’ voor een goede bekende. Die persoon overwon een aantal jaren geleden prostaatkanker en verzint nu elk jaar iets om aandacht te vragen voor prostaatkanker. Daarnaast wil hij met allerlei initiatieven geld inzamelen om prostaatkanker aan te pakken. Op 29 september staat een grote groep aan het vertrek van de ‘Big Cock Ride’.

Tags:

Gerelateerde artikels

nieuws NU IN DE WINKEL: GRINTA! WINTERSPECIAL
03/10/2018 - Bart De Schampheleire

NU IN DE WINKEL: GRINTA! WINTERSPECIAL

Had je de voorbije jaren misschien moeite om als fietser gemotiveerd de winter door te komen, dan wordt dat dit jaar helemaal anders. In de Grinta! winterspecial focussen we op indoor training, veldrijden, baanwielrennen, overwinteren in de zon, mountainbiken en doorfietsen op de weg. 106 pagina’s boordevol tips en inspiratie om je in topvorm aan het volgende seizoen te laten beginnen. De Grinta! Winterspecial is opgebouwd rond zes grote thema’s.

nieuws Slechts 62 procent van fietsers rijdt met voor- en achterlicht. Tijd voor actie!
29/10/2018 - Redactie

Slechts 62 procent van fietsers rijdt met voor- en achterlicht. Tijd voor actie!

‘Kijk verder’. Met die slogan is in Nederland een campagne op sociale media gestart om fietsers bewust te maken van het belang van kwalitatief goede fietsverlichting. Dit draagt volgens initiatiefnemer RAI Vereniging bij aan betere zichtbaarheid in het donker en geeft bovendien de fietser maximaal zicht op de weg en omgeving. Het aantal fietsslachtoffers in het verkeer moet met de campagne omlaag.