De Rapha Festive 500 gaat bijna weer van start

Fiets 500 kilometer tussen Kerstmis en de jaarwisseling.

16/12/2016

De een gebruikt de periode tussen Kerstmis en de jaarwisseling om samen te zijn met vrienden en familie. Een ander werkt gewoon door. En weer een ander gebruikt de tijd om eens extra te gaan sporten. Mocht je dit jaar het laatste van plan zijn: wellicht klinkt de Rapha Festive 500 je als muziek in de oren.

Bij de Rapha Festive 500 fiets je in acht dagen tijd, tussen kerst en nieuwjaarsnacht, 500 kilometer. Het is zeker geen wedstrijd waarin het op snelheid aankomt. Vrees dus niet dat je zo snel mogelijk 500 kilometer moet afleggen. Het gaat juist om de kilometers zo mooi en bijzonder mogelijk vast te leggen. Je deelt deze beelden met Rapha en kunt een reis winnen naar Colorado waar je je nieuwe Moots (zie foto hiernaast) kan ophalen.

Hoe is het de challenge ontstaan? Wel, de allereerste Festive 500 is inmiddels folklore. Graeme Raeburn, medewerker van Rapha, reed tussen kerst en oudejaarsavond 1000 kilometer waarmee hij van uitgebreid producttesten, kilometers maken en familiebezoek een pittig avontuur maakte. In 2010 nodigde Rapha vrienden en klanten uit om (de helft van) Graemes prestatie te evenaren en daarmee was een feestelijke traditie geboren.

Sindsdien is Rapha overdonderd door alle verhalen die binnenkomen wanneer de uitdaging bijna afgelopen is. Rapha heeft de afgelopen jaren inzendingen gezien in de vorm van fotoreportages, handgebonden geïllustreerde pamfletten, videos, ansichtkaarten en via de oude favoriet, e-mail. Weet jij het dit jaar te overtreffen? Ga naar de website voor meer informatie.

Tags:

Gerelateerde artikels

nieuws Dit is de Grinta! store van deze week: Bikeaholic
07/10/2018 - Redactie

Dit is de Grinta! store van deze week: Bikeaholic

Bikeaholic in Stabroek probeert elke klant op de beste manier te adviseren zodat hij of zij het echte fietsgeluk kan vinden. Daarom kiest deze fietsenwinkel voor merken die sterk zijn in hun doelgebied. In de showroom staan racefietsen (Eddy Merckx, Lapierre en Giant) en mountainbikes (Kona, Lapierre, Giant, Granville en Cube). Je vindt er echter ook gewone stadsfietsen en e-bikes van Granville, Kona, Sparta, Giant, Johnny Loco en Oxford. Zelfs een exclusieve fiets samenstellen, is perfect mogelijk.

dossiers ‘De producten van BORN zijn van premium kwaliteit’
‘De producten van BORN zijn van premium kwaliteit’
26/06/2018 - Cyclefeed

‘De producten van BORN zijn van premium kwaliteit’

Het gebruik van de juiste voeding was lange tijd één van de meest onderschatte factoren in de wielersport. Dat is in de loop der jaren flink veranderd. Profploegen zijn immers niet voor niets kritisch en gebruiken enkel het beste wat erop de markt te vinden is. Zo vertrouwt Team Sunweb al jaren op de kwaliteit van BORN. “De producten van BORN hebben de juiste verhoudingen en ingrediënten voor de duursporter en dat is uniek”, meent Team Sunweb’s voedingexperte Titia van der Stelt.