Dumoulin herbeleeft ‘poepincident’ uit Giro d’Italia

Samen met zijn Sunweb-makker Laurens ten Dam is Tom Dumoulin op training in Italië. Woensdag passeerde het duo een wel heel bijzondere locatie: de plek waar Dumoulin afgelopen jaar van zijn fiets stapte om zijn behoefte te doen. Het tweetal deed het moment nog eens dunnetjes over. Ditmaal met een big smile.

13/09/2018 - Tekst: Redactie // Foto's: Instagram

De beelden van de rozetruidrager gingen afgelopen seizoen de hele wereld over. Bij aanvang van de Umbrailpas, de laatste col in een reeks van drie in de koninginnenrit van dat jaar, ging de Nederlander plots van zijn fiets om langs de kant van de weg zijn behoefte te doen. Dumoulin verloor veel en kostbare tijd, maar zou het roze in die ronde toch weten vast te houden.

Met Ten Dam keerde Dumoulin terug naar de plek tijdens een training. De twee namen alle tijd om er een dolletje te maken. “Wat gebeurt hier, de roze trui!”, zegt Ten Dam lachend. Dumoulin loopt onderwijl de berm in en doet alsof hij net als in 2017 de wielerbroek naar onderen trekt. “Wat is er aan de hand Tom, herken je het nog?”

Herkennen we dit voorval nog?

Tags:

Gerelateerde artikels

nieuws Wellens en De Gendt zijn weer op avontuur
23/11/2019 - Bart De Schampheleire

Wellens en De Gendt zijn weer op avontuur

Tim Wellens en Thomas De Gendt zijn niet alleen ploegmaats bij Lotto-Soudal, het zijn ook twee wielerprofs die de liefde voor de fiets na al die jaren op de trappers nog niet zijn kwijtgeraakt. Om het seizoen 2018 af te sluiten besloten de twee boezemvrienden na de Ronde van Lombardije samen terug naar huis te fietsen. En aangezien ze zich op die roadtrip zo goed geamuseerd hadden, zetten ze voor dit najaar een nieuwe expeditie op poten. Al loopt die minder voorspoedig dan verhoopt…