Een record? Adam Hansen stopt 11 bidons in halve minuut weg

Australische renner is zeer waardevol voor Lotto-Soudal.

13/07/2016

Adam Hansen oogst veel lof in de Ronde van Frankrijk. De renner van Lotto-Soudal rijdt zijn vijftiende grote ronde op rij en hij is daarin ook nog eens heel waardevol voor zijn ploeg... Binnen een halve minuut ‘belaadt’ hij zijn fiets en shirt met elf bidons. De video die zijn ploeg naar buiten heeft gebracht, is daarvan het bewijs.

De Australiër is bezig aan zijn vijftiende grote ronde op rij (de vorige veertien reed hij uit!). Geen renner die dat eerder deed. “Het is ongelofelijk dat ik al zo ver geraakt ben. Maar ik behandel deze wedstrijd net zoals alle andere koersen, ongeacht de hoeveelste grote ronde het is”, zei Hansen eerder over zijn bijzondere record.

Tags:

Gerelateerde artikels

nieuws Interview Gary Fisher: “Fietsen maakt van ons gelukkiger mensen”
20/01/2018 - Bart De Schampheleire

Interview Gary Fisher: “Fietsen maakt van ons gelukkiger mensen”

Gary Fisher stond aan het eind van de jaren zeventig mee aan de wieg van de mountainbike en is de voorbije veertig jaar de mountainbike blijven vernieuwen. Sinds zijn fietsenmerk opging in het grote Trek zette Fisher een andere pet op en denkt hij mee na over de mobiliteit van de toekomst. Op de laatste dag van Velofollies wordt hij om 15 uur in de praatarena in hall 5 van geïnterviewd, Grinta! kon hem op de zaterdag van de beurs al strikken voor een interview.