Endura viert 25 jarig bestaan

Het Schotse kledingmerk Endura staat bij mountainbikers al vele jaren bekend als topmerk, maar ook in de racerij schoot de naamsbekendheid de afgelopen jaren de hoogte in, met World Tour team Movistar en toprenners als Valverde, Quintana en Landa die met Endura-kleding onderweg zijn. Een leuk filmpje toont dat Endura echter van nog meer markten thuis is.

09/08/2018 - Tekst: Roel van Schalen // Foto's: Endura

Ook downhillers, freeriders, baanrenners en –rensters (!) doen een beroep op Endura, want de Schotten willen immers voor alle cycling tribes de perfecte kleding maken. Ook ’s werelds bekendste trial-rijder Danny MacAskill wordt gesponsord door Endura. Met de nieuwste technologieën en de nieuwste stoffen die het bedrijf gebruikt, zullen we ook de volgende 25 jaar waarschijnlijk nog veel game-changing, inventive, no-nonsense kit van het merk kunnen verwachten.

Tags:

Gerelateerde artikels

nieuws Vandaag in de Tour: dynamiet in de Pyreneeën
25/07/2018 - Frederik Backelandt

Vandaag in de Tour: dynamiet in de Pyreneeën

De zeventiende Touretappe wordt voor het peloton een korte maar explosieve confrontatie met de Pyreneeënreuzen. Slechts 65 (!) km wordt er vandaag gekoerst, tussen Bagnères-de-Luchon en de top van de Col du Portet. Hier vind je het fotoverslag van onze verkenning van de korste Touretappe over drie Pyreneeëncols… Het volledige verslag lees en bekijk je in het Tourkrantje dat gratis bij de zomereditie van Grinta! zit.