Femke Van den Driessche glimt opnieuw op podium

Veelbesproken ex-crosser neemt deel aan hardloopevent in Nederland.

21/03/2016

Lang heeft Femke Van den Driessche niet stilgezeten. Nog geen week geleden kondigde ze aan te stoppen met veldrijden en een bestaan buiten de sport op te bouwen, maar gisteren stond de 19-jarige alweer op het podium. Ditmaal niet na een fietswedstrijd, maar na een hardloopwedstrijd. Van den Driessche eindigde in de Zwinstedenloop in het Nederlandse Sluis als derde op de tien kilometer.

“Het heeft geholpen om mijn zinnen te verzetten na de commotie van de voorbije weken rond het motortje in mijn fiets”, zegt Van den Driessche tegen Het Nieuwsblad. “Mijn schoonmoeder doet geregeld mee aan loopwedstrijden. Ze had me aangeraden om me in te schrijven.” Volgens Van den Driessche werkt ze niet aan een carrièreswitch. “Het heeft ontzettend veel deugd gedaan. Misschien loop ik binnenkort dus nog weleens in een wedstrijd mee. Maar het betekent helemaal niet dat ik nu een loopcarrière ga beginnen.”

Tags:

Gerelateerde artikels

nieuws Het verhaal achter Martini Ciclismo: een verhaal van maatwerk
31/10/2019 - Bart De Schampheleire

Het verhaal achter Martini Ciclismo: een verhaal van maatwerk

Overal waar Tom Boonen in het voorbije anderhalf jaar op de fiets opdook, verscheen hij in de outfit van Martini Ciclismo. Een fabelachtig mooie outfit die ontelbaar veel fietsers maar wat graag in de kast zouden hebben, al zal het voor de meesten bij een droom blijven. Frank Symons is de motor achter Martini Ciclismo. Met hem hebben we het over het project zelf, maar ook over die schitterende outfit en de fietsen die bij het project horen.