Fietsen langs trappisten!

Proef de 5 trappisten. Dat is de verleidelijke naam voor een nieuwe themaroute.

13/04/2016

Proef de 5 trappisten. Het is de verleidelijke naam voor een nieuwe themaroute, gelanceerd door de toeristische diensten van Antwerpen en het Nederlandse Noord-Brabant. Het vloeit voort uit het Europese project 'Tastes of Abbeys', dat tot doel heeft  het (fiets)toerisme te stimuleren in gebieden rond Trappistenkloosters. In dit geval gaat het om de Achelse Kluis, de Abdij Onze-Lieve-Vrouw van Nazareth in Brecht, Koningshoeven (La Trappe), Westmalle en Zundert.

De gehele route gaat langs het knooppuntennetwerk, is 334 kilometer lang en bestaat uit 6 deelroutes, die telkens 2 kloosters verbinden. De afstanden zijn zeer geschikt voor een dagtocht of een meerdaagse fietsvakantie, al kunnen langeafstandsfietsers uiteraard enkele trajecten combineren. Omgekeerd is het ook mogelijk om de totaalafstand te verkorten langs het Bels Lijntje (Turnhout - Tilburg).

Iedere deelroute heeft zijn eigen bijzondere kenmerken en rustige landschappen worden afgewisseld met stedelijke dynamiek. De route doet o.a. Antwerpen, Tilburg en Turnhout aan, maar komt ook in pittoreske dorpen als Zundert, Hilvarenbeek, Oirschot, Poppel en Merksplas. Bij de routes hoort een boekje dat het traject, en wat er te beleven valt onderweg, uitgebreid beschrijft. Losse kaarten tonen je welke knooppunten je moet volgen en waar de beste plekken zijn om even af te stappen en te proeven. (PC)

Tags:

Gerelateerde artikels

nieuws Grinta! biedt exclusieve tickets aan voor prachtige cyclo Rondje Biesbosch
11/07/2020 - Redactie

Grinta! biedt exclusieve tickets aan voor prachtige cyclo Rondje Biesbosch

Fietsen in Zeeland (NL) geeft altijd dat heerlijke vakantiegevoel. En dat moeten de heren van het pas opgerichte eventbureau ‘Count Me In’ ook gedacht hebben. Na hun succesvolle formule ‘Rondje Spijkenisse’ komen ze nu met ‘Rondje Biesbosch’ op zondag 2 augustus. De prachtige toertocht was in een mum van tijd uitverkocht, maar GRINTA! mag nu nog exclusief de laatste tickets aanbieden. Snel zijn is de boodschap!