Gloort er voor Nibali een toekomst als downhiller?

Dat Vincenzo Nibali kan dalen, weten we allemaal. Maar dat hij het ook offroad kan, is voor de meesten wellicht nieuw. Twijfel je over zijn skills? Bekijk deze video dan maar eens!

20/11/2018 - Tekst: Redactie // Foto's: Instagram/ Vincenzo Nibali

Nibali blies vorige week 34 kaarsjes op de taart uit. Fietssponsor Merida zette ‘De Haai van Messina’ in het zonnetje en deed hem voor zijn verjaardag een gloednieuwe gravelbike met schijfremmen cadeau. Voor een eerste test trok hij ermee naar de San Baronto heuvel in het Italiaanse Toscane.

Met zijn broer Antonio in de slipstream reed Nibali een magnifieke afdaling over onverharde wegen, tussen olijfgaarden, door smalle straten en langs tuinen. Van achteren werd de afdaling, met snelheden van boven de 40 kilometer per uur, keurig in beeld gebracht. De wielerveteraan laat zien dat een optreden als veldrijder of downhiller hem best zal smaken.

Tags:

Gerelateerde artikels

nieuws Wellens en De Gendt zijn weer op avontuur
23/11/2019 - Bart De Schampheleire

Wellens en De Gendt zijn weer op avontuur

Tim Wellens en Thomas De Gendt zijn niet alleen ploegmaats bij Lotto-Soudal, het zijn ook twee wielerprofs die de liefde voor de fiets na al die jaren op de trappers nog niet zijn kwijtgeraakt. Om het seizoen 2018 af te sluiten besloten de twee boezemvrienden na de Ronde van Lombardije samen terug naar huis te fietsen. En aangezien ze zich op die roadtrip zo goed geamuseerd hadden, zetten ze voor dit najaar een nieuwe expeditie op poten. Al loopt die minder voorspoedig dan verhoopt…

Getest 100% Getest: Canyon Grail AL 7.0 SL
14/08/2019 - Bart De Schampheleire

100% Getest: Canyon Grail AL 7.0 SL

Verende voorvorken, dropper posts, omkeerbare bussen in de vorkpoten, dubbele sturen met een zwevende bovenkant, naar beneden geknikte liggende achtervorken, demping in de achtertrein en bizarre frameconstructies waarbij de staande achtervork niet meer aan de zitbuis is gelinkt: je komt wat tegen in de gravelscene. In de zoektocht naar beter, lichter, sneller en comfortabeler draaien de productontwikkelaars elke steen twee keer om zodat een mens zich zou gaan afvragen wat er verkeerd is met 'normaal'. Helemaal niks, zo blijkt na de test van de Canyon Grail AL 7.0 SL.