Hago Limburgs Mooiste Zuid: magneet voor racefietsers, mountainbikers en fietsfamilies

Racefietsers, mountainbikers, fietsende gezinnen – ze trekken volgend weekeinde in groten getale naar Nederlands Limburg. Daar vindt op zaterdag 15 juni Hago Limburgs Mooiste Zuid plaats. Het evenement begint een dag eerder al met de opening van de camping, allerlei activiteiten en het afhalen van het startnummer op het evenemententerrein.

07/06/2019 - Tekst: Redactie // Foto's: Limburgs Mooiste

Er zijn twee familietochten (26 en 40 kilometer), drie mountainbiketochten (45, 75 en 105 kilometer) en liefst negen raceafstanden. De blauwe routes zijn voor de minder geoefende recreant en ontwijken het lastige klimwerk. De gele en rode routes zijn speciaal voor de degenen die van klimmen houden. De oranje tochten zijn voor de best getrainde fietsers. Ze combineren een deel van de rode en gele tochten.

Inschrijven

Fietsers die interesse hebben om volgende weekeinde van start te gaan in Hago Limburgs Mooiste Zuid kunnen zich online inschrijven. Tevens is het mogelijk om voor de daginschrijving te kiezen. Hiervoor kan je je op het evenemententerrein in Heerlen melden.

Tags:

Gerelateerde artikels

nieuws Slechts 62 procent van fietsers rijdt met voor- en achterlicht. Tijd voor actie!
29/10/2018 - Redactie

Slechts 62 procent van fietsers rijdt met voor- en achterlicht. Tijd voor actie!

‘Kijk verder’. Met die slogan is in Nederland een campagne op sociale media gestart om fietsers bewust te maken van het belang van kwalitatief goede fietsverlichting. Dit draagt volgens initiatiefnemer RAI Vereniging bij aan betere zichtbaarheid in het donker en geeft bovendien de fietser maximaal zicht op de weg en omgeving. Het aantal fietsslachtoffers in het verkeer moet met de campagne omlaag.

nieuws Dit is de Grinta! store van deze week: Bikeaholic
07/10/2018 - Redactie

Dit is de Grinta! store van deze week: Bikeaholic

Bikeaholic in Stabroek probeert elke klant op de beste manier te adviseren zodat hij of zij het echte fietsgeluk kan vinden. Daarom kiest deze fietsenwinkel voor merken die sterk zijn in hun doelgebied. In de showroom staan racefietsen (Eddy Merckx, Lapierre en Giant) en mountainbikes (Kona, Lapierre, Giant, Granville en Cube). Je vindt er echter ook gewone stadsfietsen en e-bikes van Granville, Kona, Sparta, Giant, Johnny Loco en Oxford. Zelfs een exclusieve fiets samenstellen, is perfect mogelijk.

nieuws Elektrische fiets is kaskraker, ook in Nederland
01/03/2019 - Redactie

Elektrische fiets is kaskraker, ook in Nederland

De gunstige economie, de lange zomerse periode en toegenomen interesse in e-bikes hebben de Nederlandse fietsbranche in 2018 geen windeieren gelegd. De omzet uit de verkoop van nieuwe fietsen steeg 25 procent ten opzichte van 2017 en bedroeg voor het eerst meer dan 1 miljard euro. Daarnaast werden voor het eerst in vier jaar weer meer dan 1 miljoen fietsen verkocht, zo blijkt uit de cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en onderzoeksbureau GfK.