Hartverwarmend: fietsmerken en renners in actie

Het coronavirus zorgt voor veel onzekerheid. Maar het brengt tegelijkertijd heel mooie acties op gang. Acties waarbij er geld wordt gegenereerd voor organisaties die zich inzetten voor de strijd tegen het coronavirus.

10/04/2020 - Tekst: Redactie // Foto's: Passoni

De Italiaanse framebouwer Passoni veilt online een peperdure fiets. Om precies te zijn een Limited Edition 2020 Passoni Fidia Milano-Sanremo. De opbrengsten zijn bedoeld voor de aankoop van apparatuur voor de intensive care van het Papa Giovanni XXIII Hospital in Bergamo en de ondersteuning van kwetsbare 65-plussers in Bergamo en Milaan.

Dat Passoni uitgerekend hiervoor kiest, is niet zo heel vreemd. Want het Italiaanse Bergamo is een stad in Lombardije, een van de zwaarst getroffen regio’s van Italië in deze crisis. De hoofdbasis van Passoni is daar gevestigd. Ook in Milaan is Pasoni actief. De online veiling loopt tot eind deze maand. Passoni hoopt ruim 22.500 euro op te halen. Op dit moment staat het hoogste bod al op meer dan 21.000 euro.

Boodschappen bezorgen

De Nederlandse sprinter Dylan Groenewegen heeft inmiddels laten weten dat hij tijdelijk te hulp schiet als fietskoerier. Hij bezorgt boodschappen bij kwetsbare mensen aan huis die zelf niet meer de deur uit kunnen of durven. Davide Martinelli van Astana doet iets soortgelijks, maar dan in zijn woonplaats Lodetto in Italie. Hij liet weten ook medicijnen aan huis te leveren.

Gele truien onder de hamer

Giulio Ciccone veilde eerder deze week al hebbedingetjes voor het goede doel. En niet zomaar hebbedingetjes. De Italiaan, die vorig seizoen nog twee Tour de France-etappes in het geel mocht rijden, besloot om de twee gedragen leiderstruien onder de online hamer te brengen. Het opgehaalde bedrag, zo’n 3.000 euro, is inmiddels gedoneerd aan onder meer een Italiaans ziekenhuis. Die kan het geld goed gebruiken voor beademingsapparatuur.

Tags:

Gerelateerde artikels

nieuws Wellens en De Gendt zijn weer op avontuur
23/11/2019 - Bart De Schampheleire

Wellens en De Gendt zijn weer op avontuur

Tim Wellens en Thomas De Gendt zijn niet alleen ploegmaats bij Lotto-Soudal, het zijn ook twee wielerprofs die de liefde voor de fiets na al die jaren op de trappers nog niet zijn kwijtgeraakt. Om het seizoen 2018 af te sluiten besloten de twee boezemvrienden na de Ronde van Lombardije samen terug naar huis te fietsen. En aangezien ze zich op die roadtrip zo goed geamuseerd hadden, zetten ze voor dit najaar een nieuwe expeditie op poten. Al loopt die minder voorspoedig dan verhoopt…