In volle vaart en in groepsverband over de Brugse wegen

Een agendatip van Grinta! voor sportieve fietsers: de Brugge Classic van zaterdag 23 maart. Inschrijven kan vanaf 4 februari. Wees er dan snel bij, want er is plaats voor maximaal zeshonderd deelnemers.

12/01/2019 - Tekst: Redactie // Foto's: Grinta!

De Brugge Classic is een toertocht in groep over een attractief parcours van 65, 75 of 100 kilometer, op voornamelijk bredere wegen in en rond Brugge. Wielertoeristen krijgen de unieke kans om te fietsen op tijdelijk afgesloten wegen.

De lokale politie en mobiele seingevers begeleiden de renners. Volgwagens bieden onderweg assistentie aan de deelnemers. Na een gezamenlijke aanlooplus (14 kilometer) over de Markt en langs een verkeersvrij gemaakte Brugse ring worden er drie pelotons gevormd die aan een verschillend tempo de verdere rit afwerken.

De finish ligt dit jaar aan het Sint-Lodewijkscollege, waar kleedkamers ter beschikking zijn. Napraten kan ook, tijdens een après-bike in de bar van het college.

Tags:

Gerelateerde artikels

nieuws Giant Tour Ride 2019: Giant-peloton trekt vanuit Nederland naar Tourstad Brussel
28/06/2019 - Redactie

Giant Tour Ride 2019: Giant-peloton trekt vanuit Nederland naar Tourstad Brussel

Giant zorgt met haar Tour Ride 2019 voor dé sportieve opmaat naar de Tour de France. Daags voor de Grand Départ stapt een peloton van ruim twintig fanatiekelingen bij het kantoor van Giant in Lelystad op de fiets om vervolgens circa driehonderd kilometer naar het zuiden te trappen. In finishplaats Brussel is er een Meet & Greet met het CCC Team. Ook deelnemen? Marianne Vos en Laurens ten Dam verloten komend weekend de laatste twee starttickets.