Jonge Colombiaan heeft de dag van zijn leven aan Froomes zijde

Fietsen aan de zijde van Chris Froome. Wie wil dat nou niet? Een jonge Colombiaan kon z’n geluk niet op toen hij de Britse topper door zijn straat zag rijden. De fan pikte aan en reed – in zijn vrijetijdskloffie en met een Sky-bidon in de hand – een eindje mee met de ranke ronderenner.

05/02/2019 - Tekst: Redactie // Foto's: Team Sky

Chris Froome en teamgenoten, onder wie Egan Bernal, zijn in Colombia waar zij zich voorbereiden op de echt grote doelen van het seizoen. Daarnaast rijdt de Britse ploeg er volgende week mee in een rittenkoers. Froome liet eerder al weten uit te zien naar deze wedstrijd, die tevens zijn seizoensopening wordt. “Het is leuk om het eens anders aan te pakken.”

Dinsdag werd ook bekend dat Froome dit seizoen van start zal gaan in de Ronde van Catalonië. Dat bracht de organisatie van de WorldTour-koers (25 – 31 maart) naar buiten. Froome is hier geen onbekende, want hij stond al zes keer eerder aan de start. Hij kon echter nog nooit meedoen om de eindzege. Als hij dit jaar succes in Catalonië wil nastreven, dan zal hij moeten afrekenen met onder meer Alejandro Valverde, Thibaut Pinot en Romain Bardet.

Tags:

Gerelateerde artikels

nieuws Dit is de Grinta! store van deze week: Bikeaholic
07/10/2018 - Redactie

Dit is de Grinta! store van deze week: Bikeaholic

Bikeaholic in Stabroek probeert elke klant op de beste manier te adviseren zodat hij of zij het echte fietsgeluk kan vinden. Daarom kiest deze fietsenwinkel voor merken die sterk zijn in hun doelgebied. In de showroom staan racefietsen (Eddy Merckx, Lapierre en Giant) en mountainbikes (Kona, Lapierre, Giant, Granville en Cube). Je vindt er echter ook gewone stadsfietsen en e-bikes van Granville, Kona, Sparta, Giant, Johnny Loco en Oxford. Zelfs een exclusieve fiets samenstellen, is perfect mogelijk.

dossiers Hoe Liv met haar Women’s Event fietsende vrouwen inspireert...
05/06/2018 - Redactie

Hoe Liv met haar Women’s Event fietsende vrouwen inspireert...

Wat als je nog nooit op een racefiets of mountainbike hebt gereden of een duwtje in de rug wel kunt gebruiken? Het Liv Women’s Event is dan een ideale plek. Afgelopen zaterdag (2 juni), tijdens de eerste editie van deze wieler- en mountainbikehappening, kregen honderd fietsende vrouwen een pak tips. En daar bleef het niet bij: uiteraard sprongen de sportievelingen op de fiets voor een rit. Een verslag.