Koersvriendinnen bij Sram-Canyon

Het professionele vrouwenwielrennen zit sterk in de lift. Live-tv-uitzendingen, steeds meer vrouwenprofploegen, dat gaat allemaal de goede kant uit. Bij Sram volgen ze het doen en laten van hun vrouwenteam op de voet, en dat resulteert in leuke filmpjes.

20/05/2018 - Tekst: Roel van Schalen // Foto's: Sram

Kasia Niewiadoma en Pauline Ferrand-Prevot zijn ploegmaatjes bij Sram-Canyon. Meer nog: omdat ze als profrensters zo veel van huis en samen onderweg zijn, zijn het echte vriendinnen. In dit filmpje vertellen ze daarover en geven ze een inkijkje in het leven van een profwielrenster. En dat is prozaïscher dan je zou denken, en met een heel andere sfeer dan er zou hangen wanneer er in een mannenomgeving gefilmd zou zijn. ‘Cycling is our life, but it’s not everything’, zeggen de dames in koor.

Tags:

Gerelateerde artikels

nieuws Dit is de Grinta! store van deze week: Bikeaholic
07/10/2018 - Redactie

Dit is de Grinta! store van deze week: Bikeaholic

Bikeaholic in Stabroek probeert elke klant op de beste manier te adviseren zodat hij of zij het echte fietsgeluk kan vinden. Daarom kiest deze fietsenwinkel voor merken die sterk zijn in hun doelgebied. In de showroom staan racefietsen (Eddy Merckx, Lapierre en Giant) en mountainbikes (Kona, Lapierre, Giant, Granville en Cube). Je vindt er echter ook gewone stadsfietsen en e-bikes van Granville, Kona, Sparta, Giant, Johnny Loco en Oxford. Zelfs een exclusieve fiets samenstellen, is perfect mogelijk.