Lapierre en Groupama-FDJ blijven elkaar nog zeker drie jaar trouw

Waar veel wielerploegen nogal eens wisselen van fietsmerk, blijven Groupama-FDJ en Lapierre elkaar trouw. Beide partijen hebben bekendgemaakt ook in 2021, 2022 en 2023 met elkaar op te trekken. Lapierre beschouwt deze contractverlening als een erkenning van de kwaliteit en werkwijze.

28/08/2020 - Tekst: Redactie // Foto's: Lapierre

Sinds 2002 staat Lapierre aan de zijde van Marc Madiot en zijn internationale renners. Sindsdien heeft de Franse ploeg al meer dan vijfhonderd overwinningen binnengesleept, waaronder enkele prestigieuze WorldTour-klassiekers en etappes in de Giro, Tour en Vuelta. In de afgelopen tien jaar won de equipe ook negen Franse titels bij de elite.

De performancetak van Groupama-FDJ werkt nauw samen met Lapierres Research & Development-afdeling. Door deze nauwe samenwerking kan Lapierre de fietsen ontwikkelen die voldoen aan de wensen van de profs van de Franse formatie. Amateurs hebben vervolgens profijt van de ontwikkelingen die voor de profs worden gedaan.

Fietswissels

Elders in het peloton zien we komend seizoen diverse verschuivingen. AG2R La Mondiale rijdt volgend jaar met BMC, het merk waarmee Greg Van Avermaet (volgend jaar AG2R) eerder al successen had. Mitchelton-Scott krijgt dan weer steun van Bianchi, dat nu nog Jumbo-Visma voorziet. De Nederlandse ploeg van onder meer Roglic en Van Aert partnert in 2021 met Cervélo.

Tags:

Gerelateerde artikels

nieuws Corona doet afscheidswedstrijden Frederik Van Lierde in de soep draaien
21/08/2020 - Joyce Verdonck

Corona doet afscheidswedstrijden Frederik Van Lierde in de soep draaien

In Grinta! 81 brengen we een eerbetoon aan triatleet Frederik Van Lierde die aan zijn afscheidsjaar bezig is. Helaas in het in deze coronatijden niet eenvoudig om een up-to-date artikel te plaatsen in een magazine. Twee dagen nadat Grinta! in druk ging, kwam het nieuws dat de allerlaatste wedstrijd van Van Lierde geannuleerd werd. Van Lierde wou afzwaaien in Ironman Nice in oktober, ‘zijn’ Nice, want hij won er al vijf keer. Hij droomde van een zesde zege om in schoonheid een punt te zetten achter zijn carrière.