Met Andrea Tafi aan de start van Cycling Tour

Als we één van de meest markante wielerploegen van de laatste decennia moeten noemen, dan zullen velen onder ons Mapei naar voren schuiven. Andrea Tafi was één van de sterke renners in het gekleurde blokkenshirt. Op zaterdag 24 augustus vinden Mapei en Tafi elkaar opnieuw. Die dag is er de Mapei – Andrea Tafi Cycling Tour in Grâce-Hollogne.

14/08/2019 - Tekst: Redactie // Foto's: Mapei - Andrea Tafi Cycling Tour

Andrea Tafi was een klasbak. In zijn debuutjaar won hij al meteen etappes in de wielerrondes van Murcia en Luxemburg. In de jaren daarna ontwikkelde hij zich als tempobeul tot een meesterknecht van hors catégorie die met enige regelmaat ook zelf grote koersen wist te winnen. De Ronde van Lombardije, Parijs-Roubaix, Parijs-Tours en de Ronde van Vlaanderen staan alle op zijn erelijst.

De Italiaan is dit jaar opnieuw van de partij bij de Mapei – Andrea Tafi Cycling Tour. Het is alweer de derde editie. Er zijn ditmaal vier afstanden: 57, 87, 113 en 146 kilometer. Om 9.00 uur klikken de deelnemers hun schoenen vast in de pedalen. Startlocatie is de vestiging van Mapei (Industriezone - Rue de l’Avenir 40, 4460 Grâce-Hollogne).

Coppa Grinta!

De Mapei – Andrea Tafi Cycling Tour is voor het eerst onderdeel van de Coppa Grinta!. Dit is een lijst met zeventien toertochten die je ab-so-luut moet fietsen. Omwille van hun kwalitatieve organisatie die zich uit in een mooi parcours, goede bevoorradingen, een toffe sfeer en après-bike en perfecte accommodaties om veel fietsers te ontvangen. Ze zijn gespreid over het hele land en over het ganse fietsjaar.

Tags:

Gerelateerde artikels

nieuws Het verhaal achter Martini Ciclismo: een verhaal van maatwerk
31/10/2019 - Bart De Schampheleire

Het verhaal achter Martini Ciclismo: een verhaal van maatwerk

Overal waar Tom Boonen in het voorbije anderhalf jaar op de fiets opdook, verscheen hij in de outfit van Martini Ciclismo. Een fabelachtig mooie outfit die ontelbaar veel fietsers maar wat graag in de kast zouden hebben, al zal het voor de meesten bij een droom blijven. Frank Symons is de motor achter Martini Ciclismo. Met hem hebben we het over het project zelf, maar ook over die schitterende outfit en de fietsen die bij het project horen.