Mis niets van de wereldwijde ultraraces

Ultraraces zijn helemaal van deze tijd. Letterlijk. Deze maand zijn namelijk wereldwijd vier grote evenementen bezig. De Race Across America is de laatste van de gestarte ultrawedstrijden. Het mooie is dat je de verrichtingen op de voet kunt volgen met behulp van livetrackers.

13/06/2018 - Tekst: Redactie // Foto's: Race Across America

Gisteren is in de Verenigde Staten de Race Across America van start gegaan. Daarin gaan tal van renners van Oceanside (Californië) naar Annapolis Maryland. Die rit is goed voor 4.800 kilometer. Titelverdediger Christophe Strasser is er ook weer bij. De Oostenrijker gaat op jacht naar zijn vijfde overwinning (ook in 2011, 2013, 2014 en 2017 slaagde hij daarin). Als het hem lukt is hij samen met Jure Robič uit Slovenië de succesvolste ultrarenner in de geschiedenis van de Race Across America.

Er zijn nog heel veel andere sporters die deelnemen aan de Race Across America. Eén van de opvallende namen is die van Max Sala. Bij sommige sportfans die het Engelse voetbal op de voet volgen, zal misschien een belletje gaan rinkelen. Max Sala is namelijk de teamarts van Manchester City. Hij wordt tijdens zijn tocht door de Verenigde Staten gesteund door onder meer Team Sky. De ultraracers zijn te volgen via een tracker.

De Race Across America is niet de enige activiteit van dit moment in het ultrawereldje. Juni is ook de maand van nog drie andere bekende evenementen: de TransAtlantic Way (Ierland), de Trans Am Bike Race (Verenigde Staten) en de Tour Divide (Verenigde Staten). Bij deze laatste drie gaat het om ultraraces waarin de deelnemers helemaal op zichzelf zijn aangewezen en geen hulp van buitenaf ontvangen.

Tags:

Gerelateerde artikels

nieuws Flanders De Ronde: Zwift toppers ontmoeten mekaar in levende lijve
20/03/2018 - Steven Verniers

Flanders De Ronde: Zwift toppers ontmoeten mekaar in levende lijve

In ons land zijn al meer dan tienduizend fietsers op Zwift actief en een deel daarvan nam sinds oktober wekelijks deel aan een regelmatigheidscriterium van de Belgian Zwift Riders. De beste tien in elke categorie namen het afgelopen zondag tegen elkaar op tijdens het eerste officiële Zwift event in ons land. 'Flanders De Ronde', in de lokalen van Cycling Power Ghent, was voor de deelnemers meteen ook een eerste gelegenheid om elkaar in levende lijve te bekampen.