Naesen en Bardet voortaan op Merckx-fietsen

De Franse wielerploeg AG2R gaat in 2019 in zee met de Belgische fietsenfabrikant Eddy Merckx. Na het afhaken van Factor Bikes, haakte Merckx zijn wagonnetje aan het WorldTour-team van Romain Bardet en Oliver Naesen.

15/10/2018 - Tekst: Frederik Backelandt // Foto's: Eddy Merckx Bikes

Er beweegt wel wat in wielerland. Heel wat ploegen switchen van fietsenleverancier en dat geldt dus ook voor de Franse WorldTour-ploeg AG2R. De ploeg van kopmannen Romain Bardet en ex-Belgisch kampioen Oliver Naesen ruilt Factor Bikes in voor de fietsen van Eddy Merckx. Het was een gerucht dat al langer de ronde ging maar heel binnenkort ook officieel zal worden bevestigd.

Eddy Merckx sponsorde in 2010 en 2011 ook al de Quick Step-wielerploeg maar beperkte zich daarna tot het leveren aan fietsen aan de jongerenformatie Topsport Vlaanderen. Nu zet Eddy Merckx Bikes, vorig jaar nog overgenomen door de Belgian Cycling Factory, opnieuw de stap naar het hoogste niveau.

Ook de renners van Sport Vlaanderen-Baloise blijven in 2019 tot nader order actief op Merckx-fietsen. Lotto-Soudal blijft beroep doen op Ridley-fietsen, ook al behorend tot de 'stal’ van de Belgian Cycling Factory.

Tags:

Gerelateerde artikels

Productnieuws Mavic eert Sean Kelly met Limited Edition kleding
05/03/2019 - Bart De Schampheleire

Mavic eert Sean Kelly met Limited Edition kleding

Liefst achttien jaar was Sean Kelly beroepswielrenner en in die periode slaagde de roodharige Ier er in om 193 koersen te winnen. Met overwinningen in Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en Milaan-Sanremo bewees Kelly een klassiekerspecialist te zijn, maar hij won even goed zeven keer Parijs-Nice en stoof met zijn bliksemsnel eindschot naar ritzeges in nagenoeg alle grote rondes. Met een Limited Edition kledinglijn brengt Mavic nu hulde aan de Ier die als commentator nog altijd mee reist met de koers.