Naesen en Van Avermaet op BMC, Bardet op Scott

Het wordt steeds duidelijker op welke fietsen de profploegen volgend seizoen rijden. BMC heeft inmiddels bevestigd dat ze AG2R Citroën Team vanaf januari gaat ondersteunen.

15/09/2020 - Tekst: Redactie // Foto's: BMC

De match tussen BMC en AG2R Citroën Team lag in de lijn der verwachting, nadat Greg Van Avermaets overstap naar de Franse ploeg wereldkundig werd gemaakt. Van Avermaet heeft zijn grootste successen immers met het Zwitserse fietsenmerk beleefd.

Gemakkelijke keuze

“Ik heb Parijs-Roubaix, de olympische wegzege en veel van mijn grote overwinningen op de BMC Teammachine SLR01 behaald en bewaar goede herinneringen aan mijn tijd op de BMC-fietsen. Het project van AG2R Citroën Team sprak me om vele redenen aan. De mogelijkheid om weer met BMC te rijden, maakte de keuze voor deze ploeg eigenlijk vrij gemakkelijk.”

De ploeg van teammanager Vincent Lavenu kan voor drie seizoenen rekenen op de support van BMC. Zijn renners krijgen de beschikking over de nieuwe Teammachine SLR01, de Timemachine Road en de Timemachine. Voor BMC is dit een volgende stap in sportsponsoring. Eerder trokken de Zwitsers al op met Phonak (2002-2006), BMC Racing Team (2007-2018) en Qhubeka-NTT (2019-2021).

Sunweb op Scott

Intussen bereiken ons steeds meer signalen dat Team Sunweb volgend jaar overstapt op Scott. De toekomstige ploeg van onder meer Romain Bardet rijdt nu nog rond met Cervélo, dat dan weer verhuist naar Jumbo-Visma. Giant, dat nu nog CCC Team voorziet, zou zich opmaken voor een jaar zonder sponsoring van een WorldTour-ploeg.

Tags:

Gerelateerde artikels

nieuws Corona doet afscheidswedstrijden Frederik Van Lierde in de soep draaien
21/08/2020 - Joyce Verdonck

Corona doet afscheidswedstrijden Frederik Van Lierde in de soep draaien

In Grinta! 81 brengen we een eerbetoon aan triatleet Frederik Van Lierde die aan zijn afscheidsjaar bezig is. Helaas in het in deze coronatijden niet eenvoudig om een up-to-date artikel te plaatsen in een magazine. Twee dagen nadat Grinta! in druk ging, kwam het nieuws dat de allerlaatste wedstrijd van Van Lierde geannuleerd werd. Van Lierde wou afzwaaien in Ironman Nice in oktober, ‘zijn’ Nice, want hij won er al vijf keer. Hij droomde van een zesde zege om in schoonheid een punt te zetten achter zijn carrière.