Nieuw werelduurrecord bij de vrouwen

Het werelduurrecord bij de vrouwen staat achter een andere renster. De Italiaanse Vittoria Bussi heeft op de piste van Aguascalientes in Mexico een afstand van 48,007 kilometer afgelegd. Daarmee kwam ze een fractie verder dan Evelyn Stevens die in februari 2016 47,980 kilometer reed.

14/09/2018 - Tekst: Redactie // Foto's: Molly Van Houweling/ Twitter

In het eerste kwartier van de recordpoging reed Bussi een strak, consistent tempo. Ze had telkens 18,7 seconden per ronde nodig op de hooggelegen baan (lengte: 250 meter). Halverwege lag de Italiaanse voor op haar schema. Richting het einde was het vechten geblazen, maar ze passeerde het magische 48 kilometerpunt. Geen andere vrouw heeft die afstand ooit in een uur afgelegd sinds de UCI de regels voor het uurrecord wijzigde (in 2014).

Bussi, afkomstig uit Turijn, was al langere tijd bezeten van het record. Oktober vorig jaar deed ze al een poging, ook in Mexico, maar toen bleef ze steken op 47,576 kilometer. Opvallend is dat ze ook al afgelopen woensdag een record probeerde te klokken. Die poging – uiteindelijk niet meer dan een laatste training – brak ze na 44 minuten af, waarschijnlijk vanwege de ongunstige weersomstandigheden.

De nieuwe recordhouder ondernam haar poging op een fiets van Liv (het vrouwenmerk van Giant) en droeg een snelpak van Endura.

Molly Van Houweling, die het befaamde wereldrecord eerder in handen had, was live aanwezig bij de succesvolle poging. Zij deed verslag en plaatste na het succes enkele foto’s op haar Twitter-account.

Tags:

Gerelateerde artikels

nieuws Enervit is de nieuwe voedingspartner van de Iron Man Europe Series
Enervit is de nieuwe voedingspartner van de Iron Man Europe Series
10/05/2018 - Cyclefeed

Enervit is de nieuwe voedingspartner van de Iron Man Europe Series

Enervit, de Italiaanse nummer één op vlak van sportvoeding, is de nieuwe officiële voedingspartner van de IRONMAN® European Tour. Enervit zal jaarlijks meer dan 40 wedstrijden in Europa voorzien van sportvoeding en trainingsadvies met als doel alle atleten zo goed mogelijk te ondersteunen, voor, tijdens en na hun wedstrijd. Zo zullen ook alle deelnemers van de Iron Man Luxemburg & de Iron Man Maastricht kunnen gebruik maken van de Enervit producten.