'Oerend onverhard' door de Achterhoek

Nederland kent veel mooie fietsstreken. Eén daarvan is de Achterhoek, in het oosten van het land, tegen de Duitse grens. Hier wordt op zondag 29 september een gravelride gehouden, de Strade Bianche Achterhoek.

29/08/2019 - Tekst: Redactie // Foto's: Strade Bianche Achterhoek

De organisatie is in handen van de Lochemse wielerclub de Paaschberg. Zij kiest dit jaar voor het thema ‘oerend onverhard’. Daarmee verwijst de organisatie met een knipoog naar het nummer ‘Oerend hard’ van de Achterhoekse band Normaal. Met dit nummer over twee motorrijders, gezongen in Achterhoeks dialect, scoorde de band in Nederland ooit een grote hit.

Op zondagochtend starten in Lochem de gravelrides van 65, 110 en 150 kilometer. Het grootste deel gaat over onverhard terrein, onder andere over het Hengelse zand, dat in het lied van Normaal ook wordt bezongen. Voor de gravelriders die van ver komen, is er de Strade Bianche Achterhoek Camping. Deze is op 300 meter van de start in het Openluchttheater gelegen.

De organiserende wielerclub denkt tevens aan de kinderen die willen fietsen. Voor hen is er de Strade Bianche Bambini, een gravelride van 30 kilometer. Kinderen kunnen deze rit met ouders of familie rijden. Er is muziek onderweg en bij aankomst wacht een verrassing.

Tags:

Gerelateerde artikels

nieuws Wellens en De Gendt zijn weer op avontuur
23/11/2019 - Bart De Schampheleire

Wellens en De Gendt zijn weer op avontuur

Tim Wellens en Thomas De Gendt zijn niet alleen ploegmaats bij Lotto-Soudal, het zijn ook twee wielerprofs die de liefde voor de fiets na al die jaren op de trappers nog niet zijn kwijtgeraakt. Om het seizoen 2018 af te sluiten besloten de twee boezemvrienden na de Ronde van Lombardije samen terug naar huis te fietsen. En aangezien ze zich op die roadtrip zo goed geamuseerd hadden, zetten ze voor dit najaar een nieuwe expeditie op poten. Al loopt die minder voorspoedig dan verhoopt…

nieuws Het verhaal achter Martini Ciclismo: een verhaal van maatwerk
31/10/2019 - Bart De Schampheleire

Het verhaal achter Martini Ciclismo: een verhaal van maatwerk

Overal waar Tom Boonen in het voorbije anderhalf jaar op de fiets opdook, verscheen hij in de outfit van Martini Ciclismo. Een fabelachtig mooie outfit die ontelbaar veel fietsers maar wat graag in de kast zouden hebben, al zal het voor de meesten bij een droom blijven. Frank Symons is de motor achter Martini Ciclismo. Met hem hebben we het over het project zelf, maar ook over die schitterende outfit en de fietsen die bij het project horen.