Racefiets van het Jaar - Powered by Grinta!: ROSE X-LITE FOUR ULTEGRA!

De jury heft geoordeeld en de stemmen van het publiek zijn geteld zodat we op Velofollies konden bekend maken welke racefiets in 2019 de titel ‘Racefiets van het Jaar – Powered by Grinta!’ mag dragen. Ook de publieksprijs en de eervolle vermelding van de jury zijn toegekend.

20/01/2019 - Tekst: Bart De Schampheleire // Foto's: David Stockman, Thomas De Boever

Rose - Canyon - Specialized

In de verkiezing ‘Racefiets van het Jaar – Powered by Grinta!’ maakten nog drie fietsen kans op de titel: de Canyon Ultimate CF SL Disc 8.0, de Rose X-Lite Four Ultegra en de Specialized Tarmac Disc. Finaal trok de messcherpe prijs-kwaliteit verhouding van de Rose en de bijzonder uitgebalanceerde rij-eigenschappen van deze fiets de jury over de streep. Met andere woorden: Rose op 1, Canyon op 2 en Specialized op 3.

De uitgebreide tests van deze drie fietsen lees je vanaf eind februari in Grinta! 72, in de onderstaande video geeft Tom Boonen echter al zijn impressie van de drie topfietsen.

Net als de jury was ook Tom Boonen onder de indruk van het aangename, sportieve rijkarakter van de scherp geprijsde Rose X-Lite Four Ultegra.

Eervolle vermelding en publieksprijs

Naast de hoofdprijs werden nog twee prijzen verdeeld. De Look Huez 785 Disc kreeg van de jury een eervolle vermelding omwille van zijn uitmuntend rijkarakter en omdat Look importeur Action Sports de fiets voor de Belgische markt opwaardeerde met een betere wielset en hoogwaardige banden. De volledige online review van de Look Huez 785 Disc vind je hier.

Tot slot viel ook de Trek Madone SLR6 Disc in de prijzen. Tijdens de publieksstemming op Test Fest in Oudenaarde op 22 september 2018 en in de online poll die tussen Kerst en Nieuw op www.grinta.be liep, verzamelde de Trek de meeste stemmen van het publiek. Vandaar dat Martin Sneeuw van Trek Benelux de oververdiende publieksprijs in ontvangst mocht komen nemen. De volledige online review van de Trek Madone SLR6 Disc lees je hier.

De Look Huez 785 Disc kreeg een eervolle vermelding van de jury, het publiek is duidelijk fan van de Trek Madone SLR6 Disc.

Daarmee zit de eerste verkiezing van de Racefiets van het Jaar – Powered by Grinta! er op. Nu even op adem komen en daarna de editie van 2020 op de rails zetten. Blijf ons volgen!

Tags:

Gerelateerde artikels

Getest 100% Getest: Canyon Grail AL 7.0 SL
14/08/2019 - Bart De Schampheleire

100% Getest: Canyon Grail AL 7.0 SL

Verende voorvorken, dropper posts, omkeerbare bussen in de vorkpoten, dubbele sturen met een zwevende bovenkant, naar beneden geknikte liggende achtervorken, demping in de achtertrein en bizarre frameconstructies waarbij de staande achtervork niet meer aan de zitbuis is gelinkt: je komt wat tegen in de gravelscene. In de zoektocht naar beter, lichter, sneller en comfortabeler draaien de productontwikkelaars elke steen twee keer om zodat een mens zich zou gaan afvragen wat er verkeerd is met 'normaal'. Helemaal niks, zo blijkt na de test van de Canyon Grail AL 7.0 SL.

nieuws Elektrische fiets is kaskraker, ook in Nederland
01/03/2019 - Redactie

Elektrische fiets is kaskraker, ook in Nederland

De gunstige economie, de lange zomerse periode en toegenomen interesse in e-bikes hebben de Nederlandse fietsbranche in 2018 geen windeieren gelegd. De omzet uit de verkoop van nieuwe fietsen steeg 25 procent ten opzichte van 2017 en bedroeg voor het eerst meer dan 1 miljard euro. Daarnaast werden voor het eerst in vier jaar weer meer dan 1 miljoen fietsen verkocht, zo blijkt uit de cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en onderzoeksbureau GfK.