Storck verkoopt nu ook via het internet

De Duitse fabrikant van high-end racefietsen en mountainbikes Storck kiest nu ook voor een directe online verkoop van zijn fietsen. En da’s best een revolutie.

11/10/2018 - Tekst: Bart De Schampheleire

Storck begon in 1969 een fietsenwinkel in Frankfurt am Main en groeide snel op basis van twee bedrijfstakken: enerzijds de productie van fietsen onder eigen merknaam en anderzijds de import van Cannondale en Trek fietsen vanuit Amerika. Vanaf 1995 concentreerde Markus Storck zich op zijn eigen fietsen, met de legendarische stiffness-to-weight ratio als belangrijkste aandachtspunt. Hoewel andere Duitse fietsfabrikanten al snel resoluut voor de directe verkoop over het internet kozen, behield Storck als ex-fietsenmaker het geloof in de detailhandel met de uitbouw van een netwerk van Storck Flagship Stores en Studios. Die krijgen nu dus een direct verkoopkanaal naast zich want via www.storck-bikes.com worden de fietsen online verkocht. De klant kiest daar om de fiets gewoon thuis in een doos geleverd te krijgen of opteert om de fiets bij een Storck dealer te laten leveren en op maat te laten afstellen. De overkoepelende website www.storckworld.com blijft gewoon bestaan.

Om de online verkoop een extra duwtje in de rug te geven wordt de nieuwe Fascenario.3 Comp het Shimano Ultegra, carbon zadelpen en stuur van amper zeven kilogram voor 2.499 euro aangeboden. In de online shop zijn ook de nieuwe e:rebel en e:drenalin elektrische mountainbikes en de e:nario elektrische racefiets te koop.

Tags:

Gerelateerde artikels

nieuws Dit is de Grinta! store van deze week: Van Eyck Sport (Dadizele)
21/10/2018 - Redactie

Dit is de Grinta! store van deze week: Van Eyck Sport (Dadizele)

Van Eyck Sport in Dadizele heeft in hoog tempo naam gemaakt als West-Vlaamse tak van de bekende fietsenzaak met hoofdzetel in Aalst. Opvallend veel bezoekers spreken Frans. De winkel is dan ook uitstekend gelegen voor klanten uit Henegouwen en het noorden van Frankrijk. Naast de vele fietsen vindt u kledij, helmen, brillen, schoenen, onderdelen, accessoires en een uitgebreid gamma sportvoeding tegen uiterst scherpe prijzen.

nieuws Elektrische fiets is kaskraker, ook in Nederland
01/03/2019 - Redactie

Elektrische fiets is kaskraker, ook in Nederland

De gunstige economie, de lange zomerse periode en toegenomen interesse in e-bikes hebben de Nederlandse fietsbranche in 2018 geen windeieren gelegd. De omzet uit de verkoop van nieuwe fietsen steeg 25 procent ten opzichte van 2017 en bedroeg voor het eerst meer dan 1 miljard euro. Daarnaast werden voor het eerst in vier jaar weer meer dan 1 miljoen fietsen verkocht, zo blijkt uit de cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en onderzoeksbureau GfK.