Tast diep in de reserves tijdens een Haute Route-event

We stellen onze benen graag op de proef tijdens allerlei tochten en granfondo’s, onder meer tijdens de Maratona en Marmotte. Als je nog eens wat dieper in de reserves wilt tasten, dan is een Haute Route wellicht op je lijf geschreven. Tijdens een Haute Route tem je dagen achtereen het hooggebergte.

19/01/2019 - Tekst: Redactie // Foto's: David Stockman

Het verhaal van de Haute Route begon in 2011 toen de Alpeneditie het levenslicht zag. Het ging om een zevendaagse rittenkoers voor amateurs waarbij het volledige parcours of delen van de route meetelden voor een tijdsklassement. Al snel volg-den ook varianten van de Haute Route in de Pyreneeën en de Dolomieten.

Het aanbod van de Haute Route werd almaar rijker. Niet alleen zwermde de organisatie uit naar andere plekken in Europa – ook Noorwegen zit in de Haute Route-kalender – er kwamen ook verre bestemmingen bij. Op het Amerikaanse continent doen ze in 2019 vijf locaties aan, waaronder Mexico. In het Midden-Oosten staat Oman op de kalender.

Met zeven bestemmingen spant Europa echter nog steeds de kroon. De afsluiter van dat Europese circuit Haute Route-organisaties wordt ook in 2019 de driedaagse Haute Route Ventoux. Ideaal: een bestemming die makkelijk haalbaar is om er een verlengd weekend van te maken.

Tags:

Gerelateerde artikels

nieuws Dit lees je in Grinta! 72
27/02/2019 - Bart De Schampheleire

Dit lees je in Grinta! 72

Deze keer geen bijlagen, maar een superdikke Grinta! waarin we focussen op drie grote thema’s. Voor het dossier ‘Made in Belgium’ gingen we langs bij de Belgische bedrijven die aan de top meedraaien in de fietsbranche, we komen ruim terug op de verkiezing ‘Racefiets van het Jaar – Powered by Grinta!’ en in het dossier ‘De Velomaker’ kijken we hoe de fietswereld momenteel in mekaar zit. Alles samen goed voor 172 pagina’s informatie en inspiratie zoals u het van ons gewend bent.