Tiende editie van Stalen Ros in Gent

Op zoek naar oude onderdelen van decennia geleden? Likkebaarden bij oude koerstruien en frames? Het kan op de retrowielerbeurs Stalen Ros (27 oktober, 10 – 15 uur) in ’t Kuipke in Gent. Het is alweer de tiende editie van dit goed aangeschreven evenement. De entree is gratis.

04/10/2019 - Tekst: Redactie // Foto's: Stalen Ros

Bij Stalen Ros staan retro koersfietsen en pistefietsen centraal. Extra aandacht gaat er dit jaar uit naar de tentoonstelling over de Ronde van Frankrijk en de Franse producenten in het vroegere wielrennen. De organisatie belooft dat er veel uitzonderlijke stukken te zien zijn, waaronder stalen fietsen, oude koerstruien en onderdelen.

Vele merken

Diverse verzamelaars hebben hun komst aangekondigd. Zij komen niet alleen uit Vlaanderen, maar ook uit het buitenland. Merken en producten van bedrijven die getoond worden, zijn onder andere: Peugeot, Eddy Merckx, Plum Vainqueur, Groene Leeuw, Masi, Colnago, Gios Torino, Galmozzi, Bianchi, Atala, Cinelli, Pinarello, Frejus, Durkopp, Gazelle, RIH, Pogliaghi en Raleigh

Grote onderdelenmarkt

Er is eveneens een grote onderdelenmarkt met internationale aanbieders. Daar vind je producten van onder andere Mavic, Simplex, Huret, Mafac, Spidel, Campagnolo, Cinelli, 3TTT, Modolo, Nisi, Ambrosio en Titan. Mocht je de komende wintermaanden aan de slag gaan met het opbouwen van een oude, vintage fiets en op dit moment nog essentiële onderdelen missen, dan is Stalen Ros misschien wel de juiste beurs om te bezoeken.

Tags:

Gerelateerde artikels

Productnieuws De slimme fietsverlichting van BBB Cycling
De slimme fietsverlichting van BBB Cycling
29/10/2019 - Cyclefeed

De slimme fietsverlichting van BBB Cycling

Nooit meer overvallen door de duisternis! De nieuwe verlichting van BBB is voorzien van allerlei slimmigheidjes. Zoals een extra fel knipperlicht voor overdag waardoor je extra opvalt bij andere weggebruikers en dus veiliger over de weg beweegt. Of een stadsstand waardoor je batterij kunt besparen. Vergeet je dit? Dan kan je ook gaan voor lampen die automatisch overschakelen op het knipperlicht om batterij te besparen en die je veilig thuisbrengen.