Tom Dumoulin in documentaire op televisie

Nederlanders ruiken met Tom Dumoulin succes in grote rondes. Dat trekt de aandacht, ook van televisiemakers. De omroep PowNed zendt in de aanloop naar de Ronde van Frankrijk een documentaire uit over Tom Dumoulin. ‘De machinekamer van Tom Dumoulin’ volgt de Sunweb-renner op de voet in zijn voorbereiding op de Tour.

14/03/2019 - Tekst: Redactie // Foto's: Team Sunweb

“We proberen een beeld te scheppen van wat er allemaal bij komt kijken om drie weken een topprestatie te leveren”, vertelt Weesie, journalist en oprichter van PowNed, tegen het AD. “Of in het geval van Tom zelfs twee keer drie weken, want hij rijdt ook de Giro. Welk team zit daaromheen, wat is de filosofie en welke innovaties worden toegepast. En we volgen de ploeg, in totaal zo’n 125 man sterk. Van ploegarts tot mecanicien, van persoonlijk trainer tot de voedingsdeskundige.”

De documentaire bevat beelden van onder andere de hoogtestages in Tenerife en La Plagne en de Giro d’Italia, waar de Nederlander zijn hoofddoel van heeft gemaakt. ‘De machinekamer van Tom Dumoulin’ is later dit jaar te zien op NPO2. De uitzenddatum en het uitzendtijdstip zijn op dit moment nog niet bekend.

Tags:

Gerelateerde artikels

nieuws Greg Van Avermaet lanceert eigen koffiemerk
22/10/2018 - Frederik Backelandt

Greg Van Avermaet lanceert eigen koffiemerk

'GVA Coffee’ heet het nieuwe koffiemerk van Greg Van Avermaet. De olympische kampioen is een liefhebber van het zwarte goud en is een geoefend thuisbarista. Grinta!’s Coppi Koffie Ride bleek de ideale gelegenheid om in de fietswinkel VeloLoft zijn nieuwe koffie voor te stellen. GVA Coffee komt in drie soorten: Gold, Puncheur en RBX, al naargelang je smaakvoorkeur. Wie weet komt er in 2019 de variant ‘Flanders’ bij…