Zwarte dag: ex-ploegmaat van Nuyens en Contador overlijdt

Triest nieuws uit het wielermilieu: ex-renner Jonathan Cantwell is op 36-jarige leeftijd van ons heengegaan.

07/11/2018 - Tekst: Redactie // Foto's: Wikipedia/ YouTube

De Australiër reed vier succesvolle seizoenen op het continentale level. Daarna, in 2012, debuteerde hij in het shirt van Team Saxo Bank op het hoogste niveau. Hij won twee etappes in de Ronde van Taiwan en ging ook van start in de Ronde van Frankrijk. Nick Nuyens was in die koers een van zijn teamgenoten. Cantwell bracht het tot in Parijs en eindigde in de vierde etappe (Rouen) als zesde.

Zijn behoorlijke prestaties leverde hem een Deense contractverlenging voor 2013 op. Dat volgende seizoen startte hij niet sterk. Aan het einde liet de ploeg weten hem geen nieuwe aanbieding te doen. Cantwell kon toch blij zijn, want hij vond emplooi bij Drapac. Hoewel hij 2014 verdienstelijk presteerde, bleef een langer verblijf bij dat team uit. Hij sloot zijn wielerloopbaan af en legde zich nadien toe op duatlon en triatlon.

“Hij was een sympathieke larrikin”, reageert voormalig teammanager Henk Vogels tegenover RideMedia. “In mijn tijd dat ik met Johnno werkte, won hij veel koersen. Hij was een geweldige renner en een sympathieke kerel, maar hij kon ook zaken groter maken dan dat ze waren. Ik ben er kapot van om het nieuws te horen.”

Doodsoorzaak nog onbekend

Cantwell overleed vannacht in zijn thuisland Australië. Over de doodsoorzaak is nog weinig bekend, al wordt gezinspeeld op zelfmoord (zie de tweet van de Australische wielerbond). Van verdachte omstandigheden is geenszins sprake. Er werd na zijn loopbaan teelbalkanker vastgesteld. Daarvan is hij echter genezen verklaard. Cantwell laat onder meer zijn vriendin en twee kinderen achter.

Tags:

Gerelateerde artikels

nieuws Greg Van Avermaet lanceert eigen koffiemerk
22/10/2018 - Frederik Backelandt

Greg Van Avermaet lanceert eigen koffiemerk

'GVA Coffee’ heet het nieuwe koffiemerk van Greg Van Avermaet. De olympische kampioen is een liefhebber van het zwarte goud en is een geoefend thuisbarista. Grinta!’s Coppi Koffie Ride bleek de ideale gelegenheid om in de fietswinkel VeloLoft zijn nieuwe koffie voor te stellen. GVA Coffee komt in drie soorten: Gold, Puncheur en RBX, al naargelang je smaakvoorkeur. Wie weet komt er in 2019 de variant ‘Flanders’ bij…