blog

blog Helletocht in Waals-Brabant
12/09/2021

Helletocht in Waals-Brabant

De kans dat je ooit al in de verleiding werd gebracht om te gaan fietsen in Waals-Brabant, is hoogstwaarschijnlijk klein. De streek is vrij onbekend en plaatsnamen als Grez-Doiceau, Chaumont-Gistoux, Lasne of Genappe doen vast geen belletje rinkelen. Tenzij je ergens in de zuidrand van Leuven of in de buurt van Overijse woont, is dit een stukje België waar je eigenlijk maar weinig te zoeken hebt. Tenzij… je van kasseien, hellingen en ander ongein houdt.

blog De Hel van de Kempen
10/09/2021

De Hel van de Kempen

De Kempen, thuis van honderden boerenzonen en –dochters en het sappigste accent van Vlaanderen. Maar ook van voormalig kasseikampioen Tom Boonen en Wout Van Aert, volgende maand één van de topfavorieten voor Parijs-Roubaix. Dankzij Codagex kan je op zaterdag 11 september zelf de kasseistroken ontdekken waarop zij het vak leerden. En dat mag je best letterlijk nemen, want een aantal stroken waren vroeger opgenomen in de Scheldeprijs en de Ronde van Antwerpen. Ook Stig Broeckx zal zich aan de Hel wagen. Onze redacteur ging alvast op verkenning.

blog Back to the Origine
06/09/2021

Back to the Origine

Op zaterdag 28 augustus stonden een vijftiental dappere fietsers in Oudenaarde paraat voor een 190 kilometer lange gravelrit die hen via de Vlaamse Ardennen en de Noord-Franse kasseien, waaronder die van Wallers-Arenberg, naar de fabriek van het jonge Franse fietsenmerk Origine zou brengen. Het ‘makkelijkere’ tweede deel werd gekenmerkt door minder hoogtemeters, maar met een venijnige tegenwind die ongenadig blies. Onze blogger Gilles probeerde zich dan ook netjes in het wiel te verstoppen tijdens deze uitdagende dag in het zadel.

blog Hellingenroute Heuvelland: In de streek van Eigen Kweek
15/08/2021

Hellingenroute Heuvelland: In de streek van Eigen Kweek

Geen enkele naam van een West-Vlaamse gemeente klinkt zo aanlokkelijk voor fietsers als Heuvelland. De fusiegemeente, waartoe ook Kemmel behoort, vormt het decor voor de finale van Gent-Wevelgem, maar ook voor de Hellingenroute. Die Coppa Grinta!-tocht met 40 bekende en minder bekende beklimmingen vindt dit jaar plaats op zaterdag 21 augustus maar kan daarnaast ook het ganse jaar door vrij gereden worden. Onze blogger Gilles ging echter al een kijkje nemen.