blog

Cycling 4 Life: Rondje voor de goede zaak
13/12/2017 - Steven Verniers

Cycling 4 Life: Rondje voor de goede zaak

“Keizer van ‘t Kuipke”. Of “Koning Ketelke”. Het kan zomaar de titel zijn van een nieuwe strip of sprookje. Met verder ook een hoofdrol voor kleurrijke figuren als Mijnheer De Pauw, Bolle Gijs en Olly Wood. Jaarlijks ben ik een trouwe bezoeker van de Gentse Zesdaagse, waar de artiesten hun kunstjes vertonen op de 166 meter lange houten piste. Het maakt me niks uit als ze in een donkere koffiekamer al hebben beslist wie wint na zes dagen. Het spektakel dat er wordt vertoond is elk jaar uitmuntend en de keuze om het te aanschouwen telkens weer zelfbevestigend. Sinds ik vorig jaar zelf eens op de piste reed is de bewondering er niet minder op geworden.

Der Lokomotiv raast door Lombardije
27/10/2017 - Bart De Keyser

Der Lokomotiv raast door Lombardije

Wat de Groten fietsen, dat fiets ik – Bart der Lokomotiv – ook. Dit jaar op het programma: de vijf grote klassiekers. De Ronde van Vlaanderen, Paris-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik, die zitten al in de benen. Milaan-San Remo rijd ik nog, in de eerste lentezon van 2018. Aan de beurt op 8 oktober 2017: de Ronde van Lombardije voor wielertoeristen. Compagnon voor Como is Pascal Moser. Pascal (Déotte) kreeg die bijnaam omdat hij graag een groot verzet draait, net als Moser. (Kwatongen beweren bovendien dat hij een grotere womaniser is dan de doorsnee Italiaan. Al zijn dat uiteraard roddels.)

De Euro Cycling XP in acht gangen
25/10/2017 - Steven Verniers

De Euro Cycling XP in acht gangen

In Vlaanderen is de Kortrijkse fietsbeurs Velofollies inmiddels een vaste waarde, net zoals de Bike Motion in Utrecht voor veel sportieve fietsende Nederlanders een begrip is. Die laatste beurs opteerde evenwel voor een nieuwe datum waardoor in het najaar ruimte vrij kwam voor een nieuwe fietsbeurs. Stephan Räkers dichtte half oktober het gat in de beurshallen van het MECC in Maastricht. Euro Cycling XP, werd het kindje gedoopt. Met “XP” van “Expo”, maar ook van “Experience”. Naast de klassieke ingrediënten willen ze er duidelijk inzetten op fietsbeleving. En dus ging Grinta! fietsen met de dames van Lotto Soudal om nadien aan te schuiven aan de kooktruck van Lotto-kok Carol De Dobbelaere. Een geslaagd recept vol beleving, zo bleek. Met maar liefst acht gangen vol “experience”.

Verslag Crossborder Sunriser
06/09/2017 - Steven Verniers

Verslag Crossborder Sunriser

“It was the 3th of september. That day I'll always remember. Yes I will.” Op weg naar de Gerardushoeve in Eperheide galmt deze bekende intro van The Temptations door de luidsprekers van mijn auto. Veel overtuigingskracht moest er niet aan te pas komen om me hierheen te krijgen, ik was meteen gewonnen voor het concept van deze 'Crossborder Sunriser' in Nederlands Limburg. Nachtelijk fietsen in de grensstreek op zoek naar een opgaande zon tussen Maastricht en Verviers. Voor fietsfanaten, die op zoek zijn naar een aparte beleving. En die bereid zijn om op zondag om vijf uur 's morgens aan de start te staan.