Amsterdam heeft zijn eerste elektrische deelfietsen

Als eerste stad in Nederland krijgt Amsterdam een hypermodern deelfietsenplan, eentje met e-bikes. Vanuit een onverwoestbare container, die mensen openen met een smartphone, kan iedereen voortaan een deel-e-bike pakken. De eerste container met deel-e-bikes is geplaatst in het Westerpark. De ambitie is om al volgend jaar een dekkend netwerk van e-bikes te realiseren in Amsterdam.

24/05/2017 - Tekst: Redactie // Foto's: E-bike to Go

De stalling, een omgebouwde zeecontainer, is onbemand. De e-bike ontgrendelen en afrekenen gebeurt volledig digitaal, via een app van E-bike to Go. Na het aanmaken van een account, selecteer je in de app een e-bike en druk je op de knop ‘open’. Vervolgens schiet de e-bike van het slot. Afrekenen gaat automatische via de app waardoor het gebruiksgemak optimaal is. De kosten voor een e-bike to go zijn vijf euro voor vijf uur. Daarmee biedt E-bike to Go 24 uur per dag en7 dagen per week een interessant alternatief voor vele andere vervoersmiddelen.

Afgelopen week werd de container geplaatst en opgebouwd in het Westerpark. Tevens konden gebruikers zich al aanmelden via de app. De interesse in de elektrische deelfietsen begint nu beetje bij beetje te groeien. “Wij willen de e-bike toegankelijk maken voor álle Amsterdammers. Onze ambitie is om volgend jaar een dekkend netwerk van e-bike-to-go-punten in Amsterdam te realiseren, zodat in feite iedereen binnen 5 minuten lopen een e-bike kan pakken”, zegt oprichter en CEO Jelle Visser van E-bike to Go.

Steeds meer mensen ontdekken volgens Visser het comfort en de snelheid van de elektrische fiets, met name in de grote steden. “Wanneer mensen voor de eerste keer een E-bike to Go pakken krijgen we altijd positieve reacties. De e-bike is veel sneller dan een gewone fiets, je maakt makkelijk meer kilometers én het is leuk. Wanneer je een e-bike nodig hebt pak je deze simpel voor vijf euro mee en meld je hem weer af wanneer je klaar bent. Het is een handige en supersnelle manier van verplaatsen binnen drukke gebieden.”

Tags:

Gerelateerde artikels

dossiers Fietsen naar het werk is de trend van het moment
Fietsen naar het werk is de trend van het moment
29/06/2018 - Cyclefeed

Fietsen naar het werk is de trend van het moment

Waar heel veel mensen ’s ochtends en ’s avonds aansluiten in de file en daar allesbehalve blij mee zijn, ziet een steeds groter deel van werkend België een fijn alternatief: fietsen naar het werk. Met allerlei initiatieven wordt dit ondersteund. Bedrijven promoten de fiets door douches te installeren, commuters genieten fiscale voordelen en de overheid investeert de laatste jaren in fietsostrades en nieuwe mobiliteit.

dossiers Meer werkgevers zetten in op vitaliteit personeel met elektrische bedrijfsfietsvloot
Meer werkgevers zetten in op vitaliteit personeel met elektrische bedrijfsfietsvloot
31/07/2018 - Cyclefeed

Meer werkgevers zetten in op vitaliteit personeel met elektrische bedrijfsfietsvloot

Steeds meer werkgevers sporen hun personeel aan om op de fiets naar kantoor te komen. Dat doen zij op allerlei manieren. Bijvoorbeeld met douches op het werk, afgesloten fietsstallingen en laadmogelijkheden voor de e-bikes. Deze stimulans is goed voor de vitaliteit van het personeel, maar loont ook voor de werkgever. Hij geniet fiscaal voordeel (120 procent aftrekbaar, 100 procent op speed pedelecs).