FIM E-XBike World Cup: wie heeft de grootste motor?

Ooit gedacht dat er een wereldkampioenschap voor e-bikes zou komen? Zet je maar schrap, want in augustus komt het ervan. Youthstream, Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM) en e-bikefabrikanten houden dan de eerste FIM E-XBike World Cup. De wedstrijd vindt plaats rond de MXGP van Imola.

03/05/2019 - Tekst: Redactie // Foto's: FIM E-XBike World Cup

Nu elektrische fietsen niet meer zijn weg te denken en er ook steeds meer sportieve modellen bijkomen, heeft men besloten om een competitie voor e-bikes te organiseren. Dit alles gebeurt in samenwerking met Youthstream, een partij die betrokken is bij de handel in televisierechten van motorraces. Ook de FIM E-XBike World Cup zal internationaal worden uitgezonden via met name online kanalen, beloven de initiatiefnemers.

De wedstrijd wordt gehouden op het Imola MXGP-circuit na de MXGP-kwalificatie (zaterdag 17 augustus). Het koersconcept bestaat uit een massastart met een combinatie van meerdere categorieën: zowel mannen als vrouwen nemen deel. Zij strijden dertig minuten plus één ronde op het befaamde circuit. Er wordt wel een afzonderlijke ranking opgemaakt. Bijzonder: naar verluidt kan iedereen met een elektrische fiets zich inschrijven.

Tags:

Gerelateerde artikels

dossiers Fietsen naar het werk is de trend van het moment
Fietsen naar het werk is de trend van het moment
29/06/2018 - Cyclefeed

Fietsen naar het werk is de trend van het moment

Waar heel veel mensen ’s ochtends en ’s avonds aansluiten in de file en daar allesbehalve blij mee zijn, ziet een steeds groter deel van werkend België een fijn alternatief: fietsen naar het werk. Met allerlei initiatieven wordt dit ondersteund. Bedrijven promoten de fiets door douches te installeren, commuters genieten fiscale voordelen en de overheid investeert de laatste jaren in fietsostrades en nieuwe mobiliteit.