FIM E-XBike World Cup: wie heeft de grootste motor?

Ooit gedacht dat er een wereldkampioenschap voor e-bikes zou komen? Zet je maar schrap, want in augustus komt het ervan. Youthstream, Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM) en e-bikefabrikanten houden dan de eerste FIM E-XBike World Cup. De wedstrijd vindt plaats rond de MXGP van Imola.

03/05/2019 - Tekst: Redactie // Foto's: FIM E-XBike World Cup

Nu elektrische fietsen niet meer zijn weg te denken en er ook steeds meer sportieve modellen bijkomen, heeft men besloten om een competitie voor e-bikes te organiseren. Dit alles gebeurt in samenwerking met Youthstream, een partij die betrokken is bij de handel in televisierechten van motorraces. Ook de FIM E-XBike World Cup zal internationaal worden uitgezonden via met name online kanalen, beloven de initiatiefnemers.

De wedstrijd wordt gehouden op het Imola MXGP-circuit na de MXGP-kwalificatie (zaterdag 17 augustus). Het koersconcept bestaat uit een massastart met een combinatie van meerdere categorieën: zowel mannen als vrouwen nemen deel. Zij strijden dertig minuten plus één ronde op het befaamde circuit. Er wordt wel een afzonderlijke ranking opgemaakt. Bijzonder: naar verluidt kan iedereen met een elektrische fiets zich inschrijven.

Tags:

Gerelateerde artikels