FIM E-XBike World Cup: wie heeft de grootste motor?

Ooit gedacht dat er een wereldkampioenschap voor e-bikes zou komen? Zet je maar schrap, want in augustus komt het ervan. Youthstream, Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM) en e-bikefabrikanten houden dan de eerste FIM E-XBike World Cup. De wedstrijd vindt plaats rond de MXGP van Imola.

03/05/2019 - Tekst: Redactie // Foto's: FIM E-XBike World Cup

Nu elektrische fietsen niet meer zijn weg te denken en er ook steeds meer sportieve modellen bijkomen, heeft men besloten om een competitie voor e-bikes te organiseren. Dit alles gebeurt in samenwerking met Youthstream, een partij die betrokken is bij de handel in televisierechten van motorraces. Ook de FIM E-XBike World Cup zal internationaal worden uitgezonden via met name online kanalen, beloven de initiatiefnemers.

De wedstrijd wordt gehouden op het Imola MXGP-circuit na de MXGP-kwalificatie (zaterdag 17 augustus). Het koersconcept bestaat uit een massastart met een combinatie van meerdere categorieën: zowel mannen als vrouwen nemen deel. Zij strijden dertig minuten plus één ronde op het befaamde circuit. Er wordt wel een afzonderlijke ranking opgemaakt. Bijzonder: naar verluidt kan iedereen met een elektrische fiets zich inschrijven.

Tags:

Gerelateerde artikels

dossiers Meer werkgevers zetten in op vitaliteit personeel met elektrische bedrijfsfietsvloot
Meer werkgevers zetten in op vitaliteit personeel met elektrische bedrijfsfietsvloot
31/07/2018 - Cyclefeed

Meer werkgevers zetten in op vitaliteit personeel met elektrische bedrijfsfietsvloot

Steeds meer werkgevers sporen hun personeel aan om op de fiets naar kantoor te komen. Dat doen zij op allerlei manieren. Bijvoorbeeld met douches op het werk, afgesloten fietsstallingen en laadmogelijkheden voor de e-bikes. Deze stimulans is goed voor de vitaliteit van het personeel, maar loont ook voor de werkgever. Hij geniet fiscaal voordeel (120 procent aftrekbaar, 100 procent op speed pedelecs).