De inschrijving voor de TOUR Transalp opent

Eén van de grootste en populair granfondo's is de TOUR Transalp. Komend jaar wordt de rittenwedstrijd voor tweetallen verreden van 24 tot en met 30 juni. Morgen (5 december) start de inschrijving.

04/12/2017 - Tekst: Redactie // Foto's: Grinta!

De TOUR Transalp is een beproeving voor lichaam, geest en vriendschap. De wedstrijd wordt namelijk in duo afgelegd. Ga je als tweepersoonsteam voor een goede chrono, dan neem je elkaar een week lang op sleeptouw. In één week dwars je de Alpen en verteer je 900 kilometer en bijna 20.000 hoogtemeters.

Afgelopen jaar waren het Frederic Glorieux en Bob Michels die de rittenkoers op hun naam schreven. Zij deden er 18 uur en ruim 33 minuten over om door de Alpen te trekken. De voorbij editie werd ontsierd door slecht weer. Twee etappes werden zelfs geannuleerd. Glorieux en Michels waren hoe dan ook ijzersterk: ze leidden van start tot finish.

  • Ook deelnemen? Ga naar de website

Tags:

Gerelateerde artikels

dossiers Nieuw in 2018: de International Granfondo Costa Almeria
Nieuw in 2018: de International Granfondo Costa Almeria
29/11/2017 - Frederik Backelandt

Nieuw in 2018: de International Granfondo Costa Almeria

Italië en Frankrijk spannen de kroon als het aankomt op het organiseren van granfondo’s. Maar ook in Spanje beweegt het een en ander: de ‘marcha’s’ – zo noemen ze daar de granfondo’s – zijn aan een opmars bezig. Op 26 mei is er zelfs een nieuwkomer op de kalender: de International Granfondo Costa Almeria. Met start en finish in Mojacar en gelanceerd door het Belgische Kortweg Cycling Travel.