Girona Gran Fondo: granfondo met beruchte Rocacorba-klim

Er zijn bekende en minder bekende granfondo’s. Wil je in 2019 op ontdekkingstocht en kennismaken met een minder voor de hand liggende granfondo die echter zeer de moeite waard is? Verzeker jezelf dan van een startbewijs van de Girona Gran Fondo.

08/01/2019 - Tekst: Redactie // Foto's: Grinta!

De regio Catalonië en de stad Girona organiseren van 10 tot 16 juni het Girona Cycling Festival, een week met allerlei activiteiten voor de actieve fietser. De afsluiter van die week is een heuse granfondo. De gewone route is 125 kilometer lang, de uitgebreide route telt 142 kilometer, inclusief de beruchte Rocacorba-klim.

Onze hoofdredacteur ging eerder al op verkenning in Girona. Hij schreef een inspirerend verhaal over deze wielerbestemming (lees Hotspot Girona in Grinta! 71, nvdr.). Lees het eens door en bekijk daarnaast de aftermovie van de voorbije editie. We achten de kans groot dat je de Girona Gran Fondo vervolgens op de bucketlist wilt plaatsen.

Tags:

Gerelateerde artikels

dossiers Nieuw in 2018: de International Granfondo Costa Almeria
Nieuw in 2018: de International Granfondo Costa Almeria
29/11/2017 - Frederik Backelandt

Nieuw in 2018: de International Granfondo Costa Almeria

Italië en Frankrijk spannen de kroon als het aankomt op het organiseren van granfondo’s. Maar ook in Spanje beweegt het een en ander: de ‘marcha’s’ – zo noemen ze daar de granfondo’s – zijn aan een opmars bezig. Op 26 mei is er zelfs een nieuwkomer op de kalender: de International Granfondo Costa Almeria. Met start en finish in Mojacar en gelanceerd door het Belgische Kortweg Cycling Travel.