Granfondo in teken van Gimondi's Vuelta-zege in 1968

De organisatie van de Granfondo Internazionale Felice Gimondi Bianchi heeft een datum geprikt voor de editie van 2018. Volgend jaar wordt de 22ste editie gehouden op 6 mei. Het evenement staat dit keer in het teken van de Ronde van Spanje. Het is dan vijftig jaar geleden (1968) dat naamgever Gimondi de Vuelta won.

05/08/2017 - Tekst: Redactie // Foto's: Granfondo Internazionale Felice Gimondi Bianchi

Voor de organisatie was het voor 2018 niet bepaald eenvoudig om een geschikte datum te vinden. Als ieder jaar moest ze rekening houden met het speelschema van de Serie A, aangezien het stadion van Atalanta niet ver het granfondoterrein ligt. De eerste optie, 13 mei, viel daarom af. Atalanta ontvangt die dag voetbalclub AC Milan.

Er is nu gekozen voor 6 mei. “We weten heel goed dat er op die dag in Cervia ook een granfondo staat gepland. We vinden het vervelend dat beide evenement nu tegelijkertijd plaatsvinden, maar we hadden geen andere keuze”, licht organisator Giuseppe Manenti toe.

Vijftig jaar na Vuelta-zege
De 22ste editie van de Granfondo Internazionale Felice Gimondi Bianchi staat in het teken van de Vuelta-overwinning van Gimondi in 1968. Op 8 mei van dat jaar veroverde Gimondi de leiderstrui in de rit van Santander naar Vitoria (14e etappe). De Italiaan zou het amarillo nadien niet meer afstaan. Hij gaf zijn overwinning extra kleur door op de voorlaatste dag de tijdrit naar Toulouse te winnen.

Drie routes
De Granfondo in Bergamo en omgeving biedt drie routes: kort, middellang en lang (89, 129 en 162 kilometer). Felice Gimondi, die alle drie grote rondes ooit won, is van de partij. Binnenkort volgt meer informatie over de inschrijving voor het evenement. Meer informatie is alvast verkrijgbaar per e-mail: info@felicegimondi.com.

Laatste artikels

news
20/01/2018 - Bart De Schampheleire

Interview Gary Fisher: “Fietsen maakt van ons gelukkiger mensen”

Gary Fisher stond aan het eind van de jaren zeventig mee aan de wieg van de mountainbike en is de voorbije veertig jaar de mountainbike blijven vernieuwen. Sinds zijn fietsenmerk opging in het grote Trek zette Fisher een andere pet op en denkt hij mee na over de mobiliteit van de toekomst. Op de laatste dag van Velofollies wordt hij om 15 uur in de praatarena in hall 5 van geïnterviewd, Grinta! kon hem op de zaterdag van de beurs al strikken voor een interview.