Inschrijving L'Étape du Tour start maandag

Ben je intussen bezig om je wieleragenda voor 2018 vorm te geven? Grinta! helpt je een handje en doet ideeën aan de hand. Morgen start de inschrijving voor L'Étape du Tour. Die volgt de route van de tiende rit uit de Tour de France van komend seizoen.

22/10/2017 - Tekst: Redactie // Foto's: L'Étape du Tour

L'Étape du Tour wordt op zondag 8 juli gehouden in het Franse departement Haute-Savoie. Er staat zoals ieder jaar een pittige rit op de planning. Over 169 kilometer maken de duizenden deelnemers aan L'Etape du Tour 4.000 hoogtemeters. Die krijgen zij op het bordje tijdens de vier gecategoriseerde beklimmingen.

De eerste berg van de dag is de Col de la Croix-Fry, gevolgd door de 6 kilometer lange bergweg naar Plateau des Glières. Het gemiddelde stijgingspercentage van deze klim, die nog nooit in de Tour zat, is liefst 11,2 procent. Daarna doemen nog de Col de Romme en Col de la Colombière op.

Racefieters die oren hebben naar deelname aan L'Étape du Tour in 2018 moeten er snel bij zijn. De ervaring leert dat tickets als zoete broodjes de deur uitgaan. Een ticket kost 109 euro tot en met 17 december. Daarna gaat de prijs omhoog naar 139 euro (afhankelijk van de beschikbaarheid). Er zijn 15.000 stuurbordjes te vergeven.

  • Meer informatie over de inschrijving en overnachtingsmogelijkheden vind je op deze website

Laatste artikels

news
20/01/2018 - Bart De Schampheleire

Interview Gary Fisher: “Fietsen maakt van ons gelukkiger mensen”

Gary Fisher stond aan het eind van de jaren zeventig mee aan de wieg van de mountainbike en is de voorbije veertig jaar de mountainbike blijven vernieuwen. Sinds zijn fietsenmerk opging in het grote Trek zette Fisher een andere pet op en denkt hij mee na over de mobiliteit van de toekomst. Op de laatste dag van Velofollies wordt hij om 15 uur in de praatarena in hall 5 van geïnterviewd, Grinta! kon hem op de zaterdag van de beurs al strikken voor een interview.