100% Getest: Uvex Sportstyle 802 Race Small

De Uvex Sportstyle 802 Race Small is geen specifiek damesproduct en de bril is evenmin nagelnieuw (hij won al een vergelijkende test van zonnebrillen die onze collega’s van het Duitse Roadbike in 2015 uitvoerden), maar hij sloot wel perfect aan bij de wensen van Elke De Brouwer.

29/04/2018 - Tekst: Bart De Schampheleire

De Sportstyle 802 Race Small van de Duitse helmen- en brillenfabrikant Uvex heeft flexibele oor- en neusstukjes om de bril perfect aan je gezichtsvormen te kunnen aanpassen. Het interessantste/belangrijkste aan de Sportstyl 802 is evenwel de ‘Variomatic’ lens die zich constant aan de lichtomstandigheden aanpast. De 100 euro kostende bril is te koop in wit, zwart, blauw/wit, wit/oranje en rood/wit. Elke was er zwaar van onder de indruk.

“De Uvex Sportstyle 802 Race Small is een fantastische bril. Je voelt niet dat je hem draagt, ook al omdat de glazen zich constant aan de lichtomstandigheden aanpassen wat voor een uitmuntend comfort zorgt. Bewolkt of zonnig en om te lopen of te fietsen: deze Uvex is altijd goed. Ik had deze bril niet specifiek aangevraagd om te testen want ik wou me gewoon door een aantal producten laten verrassen. En daar is de Uvex bril perfect in geslaagd want de bril is een accessoire met een grote meerwaarde. Ik draag de bril bij al mijn fietstochten en ook om te gaan hardlopen. Maakt niet uit wat de omstandigheden zijn, de Sportstyle 802 komt altijd van pas.”

Alle details van de Uvex Sportstyle 802 Race Small vind je hier.

Tags:

Gerelateerde artikels

dossiers Hoe Liv met haar Women’s Event fietsende vrouwen inspireert...
05/06/2018 - Redactie

Hoe Liv met haar Women’s Event fietsende vrouwen inspireert...

Wat als je nog nooit op een racefiets of mountainbike hebt gereden of een duwtje in de rug wel kunt gebruiken? Het Liv Women’s Event is dan een ideale plek. Afgelopen zaterdag (2 juni), tijdens de eerste editie van deze wieler- en mountainbikehappening, kregen honderd fietsende vrouwen een pak tips. En daar bleef het niet bij: uiteraard sprongen de sportievelingen op de fiets voor een rit. Een verslag.