Airbnb presenteert de populairste Fiets Experiences wereldwijd

Airbnb, een platform waar particuliere verhuurders hun woonruimte aanbieden aan toeristen, is niet meer weg te denken. De accommodatiewebsite heeft nu de populairste Fiets Experiences wereldwijd op een rijtje gezet. Het zijn fietstoertjes die door locals worden verzorgd. Een trip langs de verborgen parels in Parijs voert de lijst aan.

02/08/2018 - Tekst: Redactie // Foto's: Grinta!

In totaal biedt Airbnb circa 450 Fiets Experiences aan. Het zijn rondleidingen die door een local worden gehouden. Op deze dompelen toeristen echt onder in de wereld van de host, zo is de gedachte. Je krijgt immers niet een standaard, alledaagse rondleiding voorgeschoteld.

Het zijn met name de ervaringen die fietsen met eten combineren die in deze tijd sterk aan populariteit winnen. Frankrijk, Italië, Portugal, de Verenigde Staten, Mexico en Japan hebben een plaatsje verworven in de absolute Airbnb-top van Fiets Experiences. Wie wat verder kijkt ziet ook Belgische en Nederlandse aanbiedingen.

Dit is de top 10
Verborgen parels van Parijs
's Werelds beste taco’s in Mexico
Urban fietsavontuur in Osaka
Buiten de gebaande paden in Parijs
Fiets door het westen van Tokio
Bike & Bite in Parijs
Celebrity tour door Beverly Hills, Bell Air en Hollywood
Versailles met een hapje en drankje
Smaakvol Rome
Op de e-bike door vissersdorpjes in de Caparica-regio

Tags:

Gerelateerde artikels

dossiers Kufsteinerland: speeltuin voor fietsers
19/03/2018 - Luc Verdoodt

Kufsteinerland: speeltuin voor fietsers

Beschermd door de dikke muren van een imposante burcht ontwikkelde Kufstein zich sedert de Middeleeuwen tot een rijk handelsstadje. Het is nog altijd erg in trek bij dagjesmensen die houden van shoppen in een historisch kader. Door vooral te focussen op het culturele erfgoed bleef één toeristische troef lang onderbelicht: de ligging. Dankzij de vlakke vallei centraal tussen de Brandenberg Alpen en het Kaisergebergte, is de omliggende regio een natuurlijke speeltuin voor fietsers die het trippelverzetje graag afwisselen met de grote plateau. Kufsteinerland en de fietser, een prille maar veelbelovende vrijage.