Airbnb presenteert de populairste Fiets Experiences wereldwijd

Airbnb, een platform waar particuliere verhuurders hun woonruimte aanbieden aan toeristen, is niet meer weg te denken. De accommodatiewebsite heeft nu de populairste Fiets Experiences wereldwijd op een rijtje gezet. Het zijn fietstoertjes die door locals worden verzorgd. Een trip langs de verborgen parels in Parijs voert de lijst aan.

02/08/2018 - Tekst: Redactie // Foto's: Grinta!

In totaal biedt Airbnb circa 450 Fiets Experiences aan. Het zijn rondleidingen die door een local worden gehouden. Op deze dompelen toeristen echt onder in de wereld van de host, zo is de gedachte. Je krijgt immers niet een standaard, alledaagse rondleiding voorgeschoteld.

Het zijn met name de ervaringen die fietsen met eten combineren die in deze tijd sterk aan populariteit winnen. Frankrijk, Italië, Portugal, de Verenigde Staten, Mexico en Japan hebben een plaatsje verworven in de absolute Airbnb-top van Fiets Experiences. Wie wat verder kijkt ziet ook Belgische en Nederlandse aanbiedingen.

Dit is de top 10
Verborgen parels van Parijs
's Werelds beste taco’s in Mexico
Urban fietsavontuur in Osaka
Buiten de gebaande paden in Parijs
Fiets door het westen van Tokio
Bike & Bite in Parijs
Celebrity tour door Beverly Hills, Bell Air en Hollywood
Versailles met een hapje en drankje
Smaakvol Rome
Op de e-bike door vissersdorpjes in de Caparica-regio

Tags:

Gerelateerde artikels

dossiers Fietsen in Osttirol
12/03/2018 - Luc Verdoodt

Fietsen in Osttirol

Onder invloed van mediterrane luchtstromingen ligt de temperatuur in Osttirol gemiddeld meer dan een graad hoger dan in de rest van Tirol. Daardoor zijn de wegen er al vroeg in de lente goed berijdbaar en blijven ze dat ook tot een eind in de herfst. Kantonnale hoofdstad Lienz is dankzij die milde weersomstandigheden uitgegroeid tot een uitvalsbasis van zomersporters. Wandelaars en fietsers boeken er jaarlijks meer dan twee miljoen overnachtingen, om er te ontspannen of om er de basis te leggen van een wereldtitel.