Nieuwste uitvalsbasis voor wielersporters in Calpe: hotel Suitopia

Dat Calpe een ideale winterbestemming is voor fietsers uit de Lage Landen, is inmiddels bekend. Maar waar kun je het beste bivakkeren als je voor dit Spaanse wielermekka kiest? Nieuw is hotel Suitopia. Het is in mei van dit jaar geopend en heeft alles in huis om dé uitvalsbasis voor een fijne fietsvakantie in Calpe te worden.

16/09/2017 - Tekst: Redactie // Foto's: TUI

Natuurlijk zijn de fietsinfrastructuur en de weersomstandigheden enorm belangrijk voor het slagen van een fietsvakantie op een Zuid-Europese bestemming. Maar zeker niet minder belangrijk is het hotel. Met een goed dak boven het hoofd en een comfortabel bed onder je rug begin je immers iedere dag weer uitgerust en vol energie aan een mooie fietsrit in Calpe en omgeving.

Hotel Suitopia, een 4-sterrenhotel van de welgekende keten Sol y Mar Hoteles, is berekend op fietsers. Op de begane grond vind je een Service Course, zodat je altijd met een goed onderhouden fiets de weg op kunt gaan. De kamers zijn ruim, dus je kunt na een pittige fietstocht aan de Costa Blanca heerlijk ontspannen en tot rust komen.

Ontspannen is sowieso iets wat past bij een verblijf in Hotel Suitopia. Er is een thalassocentrum en op de 29ste verdieping vind je de Sky Loungebar. Je hebt vanuit de bar altijd fantastisch uitzicht op zee en over de stad. Bij goed weer kun je zelfs het feesteiland Ibiza in de verte zien liggen.

Baguet Bicycle Center
Het gloednieuwe hotel herbergt met ingang van dit seizoen het nieuwste Baguet Bicycle Center. Dus als je op zoek bent naar een zorgeloze fietsvakantie en een goed verblijf in Calpe, dan ben je op één plek aan het juiste adres. Het Baguet Bicycle Center biedt immers een totaalpakket: de vluchten, transfers (luchthaven-hotel-luchthaven), verblijf in een tophotel, mooi en professioneel uitgeruste service course in de garage van het hotel zelf, perfect uitgestippelde routes, Belgische fietsbegeleiding, dagelijkse briefing/debriefing van het parcours, op jouw maat afgestelde en perfect onderhouden TREK Emonda ALR 4 fietsen, topbevoorrading met Etixx Isotonic en Recovery shake, materiaalsupport en fietstransport op een aantal vastgelegde data.

Welkomstgeschenk
Het Baguet Bicycle Center biedt zijn gasten in het eerste fietsseizoen bij Suitopia een aardig welkomstgeschenk: een pakket met sportvoeding van Etixx (ter waarde van 35 euro). Dit is ter introductie van het nieuwe hotel. Het pakket bestaat uit vijf energiegels, vijf energierepen, één tube sport hydrotabletten en één magnesiumstick. Je ontvangt dit bij aanvang van de vakantie.

  • Op de website vind je meer informatie over de fietsvakanties

Tags:

Gerelateerde artikels

dossiers LONG READ: Op de gravelbike naar Straatsburg
26/07/2018 - Bart De Schampheleire

LONG READ: Op de gravelbike naar Straatsburg

Deze zomer zet Belgian Cycling Factory het merk Eddy Merckx opnieuw in de markt. Met bestaande modellen in een nieuwe look én compleet nieuwe fietsen. We haalden een Strasbourg 71 gravelbike op bij de fabrikant in Paal-Beringen en reden er in drie dagen mee van het Grinta! kantoor in Oudenaarde naar Straatsburg. Op zoek naar het echte gravelgevoel. Op zoek naar de kwaliteiten van de Eddy Merckx Strasbourg 71. En op zoek naar de wielerbaan waar de Kannibaal in de Tour van 1971 aartsrivaal Roger De Vlaeminck klopte. Allez hop, en route voor een kilometertje of 570.